Mardin’de sıcak hava etkili olmaya devam ediyor
Mardin’de hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerine çıkınca sokaklar boşaldı. Artuklu ilçesinde termometreler 45 dereceyi gösterdi. Vatandaşlar evlerinde serinlemeyi tercih ederken dışarıda olanlar gölge yerleri seçti. Meteoroloji verilerine göre hava sıcaklıklarının önümüzdeki günlerde daha da artması bekleniyor.
Uzmanlar, özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olanların öğle saatlerinde dışarıya çıkmamaları konusunda uyarıda bulundu. Mardin’e iki ay önce taşınan Osman Karagöz, sıcaklığın tahmin ettiklerinden fazla olduğunu belirtirken Ramazan Karataş ise Mardin’i gezip görmeye devam ettiklerini söyledi. İrem Yıldız ise klimayı kullanarak ve bol su içerek sıcaklıkla başa çıktıklarını dile getirdi.
Mardin’de sıcaklar arttı, sokaklar boş kaldı
Mardin'de hava sıcaklığı mevsim normallerinin üstünde seyrederken sokaklar boşaldı. Vatandaşlar gölge alanlara sığınıp serinlemeyi tercih etti. Bölgede önümüzdeki günlerde hava sıcaklığının daha da artması bekleniyor. Uzmanlar yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olanların özellikle 11.00 ile 16.00 saatleri arasında dışarı çıkmamaları konusunda uyarıda bulundu. Sıcaklık nedeniyle vatandaşlar farklı yöntemler kullanarak serinlemeye çalışıyorlar.
