Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MARSU) Genel Müdürlüğü ile Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen “Suyu Boşa Harcama, Geleceği Kucakla” kompozisyon ve slogan yarışmasında ödül töreni gerçekleştirildi.
Törene Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fatih Eroğlu, MARSU Genel Müdürü Murat Erçin, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Eyyüpkoca ile birçok davetli katıldı.
MARSU Genel Müdürü Murat Erçin, su tasarrufuna dikkat çekerek suyun hayati önemine vurgu yaptı. Erçin’in açıklamalarına göre, su kaynaklarının bilinçsiz tüketimi ve suyun azalması konusuna dikkat çekildi. Erçin, suyun önemi hakkında bilinçlenme gerekliliğine vurgu yaparken, suyun sınırlı bir kaynak olduğunu hatırlattı.
Milli Eğitim Müdürü Ali Eyyüpkoca ise, öğrencilerin çevresel farkındalığını artırmayı amaçlayan bu yarışmanın önemine değindi. Eyyüpkoca’ya göre, öğrencilerin duyarlılıkları ve kalemlerinden dökülen anlamlı sözcükler geleceğe dair umut vadediyor.
Törenin en heyecanlı anları ise dereceye giren öğrencilerin ödüllerini almasıyla yaşandı. Birincilik ödülü “Bir Damla, Bin Umuttur” eseriyle Elif Atış’a verilirken, ikincilik ödülünü Tuanna Erik, üçüncülük ödülünü ise Elif Yağmur Karahanlı kazandı. Öğrenciler, tören sonrasında eğlenceli etkinliklerle keyifli saatler geçirdi.
MARDİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SU VE KANALİZASYON İDARESİ (MARSU) GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İLE MARDİN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İŞ BİRLİĞİNDE DÜZENLENEN “SUYU BOŞA HARCAMA, GELECEĞİ KUCAKLA” KOMPOZİSYON VE SLOGAN YARIŞMASINDA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ.
MURAT ERÇİN