Mardin’in Mazıdağı ilçesinde bulunan Çiğdem Caddesi’ne halı desenli yol yapılması 11 milyon 368 bin TL’lik bir maliyetle gerçekleşti. Belediye, döşeli parke taşlarını kaldırarak halı desenli yol uygulamasını hayata geçirdi. İhaleyi 11 milyon 368 bin TL’ye Batman’da faaliyet gösteren bir yüklenici firma üstlendi. Bu yüksek maliyet vatandaşlar arasında tepkilere neden oldu.
Bozuk yolların yenilenmesi gerektiğini belirten bazı vatandaşlar, belediyenin sadece gösteriş amaçlı hareket ettiğini ve diğer eski yolların ihmal edildiğini dile getirdi. Ayrıca Mazıdağı’nda bulunan 37 projenin yerine getirilmesi gerektiğini talep ettiler. Belediye Başkanı Kudret Uçuk’un seçim öncesi vadettiği projeler arasında bulunan yol yapımı ve çevre temizliğine daha fazla önem verilmesi gerektiği vurgulandı.
Mazıdağı Belediyesi halı desenli yola 11 milyon 368 bin TL harcadı, vatandaşlar tepki gösterdi
Mardin'in Mazıdağı ilçesinde bulunan Çiğdem Caddesi'ne halı desenli yol yapılması için 11 milyon 368 bin TL harcandı. Vatandaşlar, belediyenin bu yüksek maliyetli çalışmasına tepki gösterdi. İlçedeki diğer bozuk yolların ihmal edildiği ve belediyenin önceliklerinin sorgulandığı belirtildi. Belediye Başkanı ise seçim öncesinde verdiği projeleri halkın taleplerine cevap vererek hayata geçirmesi gerektiği konusunda uyarıldı.
