Gaziantep’in Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 104. yıl dönümü, Şehitkamil Belediyesi tarafından düzenlenen kutlamalarla coşkuyla karşılandı. “25 Aralık Ruhuyla Kurtuluşun Ritmi Gençlikte” programı Koru Park’ta gerçekleşti. Etkinlikte DJ performansı, konser ve sokak ateşi etkinliği düzenlendi; gençlerin ilgisi yoğun oldu. Gecede, Gaziantep’in kahraman ataları saygıyla anıldı.
Vatandaşlar, birlik ve beraberlik duygusunun ön planda olduğu kutlamalardan büyük memnuniyet duydu. 25 Aralık’ın sadece bir tarih olmadığını, aynı zamanda direniş, fedakarlık ve vatan sevgisi sembolü olduğunu vurguladılar. Gaziantepliler, ellerinde Türk bayraklarıyla kurtuluş destanını yazan ecdadın mirasına sahip çıktılar.
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Gaziantep’in bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin tüm dünyaya örnek olduğunu belirtti. Yılmaz, gençlere tarihi hatırlatmak ve 25 Aralık ruhunu yaşatmak gerektiğini ifade etti. Kutlamaların devam edeceğini müjdeleyen Başkan Yılmaz, tüm vatandaşları etkinliklere davet etti. Şehitkamil Belediyesi’nin düzenleyeceği etkinlikler arasında 22 Aralık’ta resim sergisi, 23 Aralık’ta konser ve 24 Aralık’ta ise usta sanatçının Türküleri Konseri gibi farklı programlar yer alacak.
Şehitkamil’de 25 Aralık coşkusu başladı
Gaziantep'in Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 104. yıl dönümü şehitkamil Belediyesi tarafından "25 Aralık Ruhuyla Kurtuluşun Ritmi Gençlikte" programıyla kutlandı. Etkinliklerde DJ performansı, konser ve sokak ateşi etkinlikleri düzenlendi. Gaziantepliler, milli mücadelenin simgesi olan 25 Aralık ruhunu coşkuyla kutlarken, vatandaşlar birlik ve beraberliğin önemini vurguladı. Başkan Umut Yılmaz, şehrin bağımsızlık mücadelesini ve gençlere aktarılmak istenen ruhu önemsediklerini belirterek, kutlamaların devam edeceğini duyurdu.

