Diyarbakır’da yaz aylarının etkisiyle birlikte birçok kişi klimalı mekanlarda zaman geçirmeyi tercih ediyor. Ancak bir grup arkadaş, bu ortamı daha eğlenceli hale getirerek kıraathanede saz çalıp türkü söyleyerek keyifli vakit geçiriyor.
Merkez Yenişehir ilçesinde bulunan bir kıraathanede oturan vatandaşlar, sıcak havaların etkisinden kaçmak ve zamanı daha keyifli hale getirmek için saz çalıp türküler seslendiriyorlar. Saz çalıp türkü söyleyen Ali Göktürk, bu aktiviteyi can sıkıntısına ve moral bozukluğuna karşı bir hobi olarak değerlendirdiklerini belirtiyor. Göktürk, arkadaşlarıyla klimayı açıp serin bir ortamda saz çalıp türkü söyleyerek vakit geçirdiklerini ifade ediyor.
Ali Göktürk, 7 yıl önce profesyonel olarak saz çalmaya ve türkü söylemeye başladığını söylüyor ve şu anda sosyal medyada paylaşımlar yaparak aktivitelerine devam ettiğini dile getiriyor. Diğer bir vatandaş Askeri Yalçın ise, klima ile serinledikleri sıcak havalarda Ali’nin saz çalıp seslendirdiği türkülerle keyifli vakit geçirdiklerini belirtiyor. Yalçın, Ali’nin sesini ve sanatını çok beğendiğini ifade ediyor ve onun türkülerinin kendilerini bazen hüzünlendirdiğini bazen de ferahlatıcı bir etki yarattığını aktarıyor.
ALİ GÖKTÜRK
YENİŞEHİR İLÇESİNDE BİR KIRAATHANEDE OTURAN VATANDAŞLAR SICAK HAVALARDAN DOLAYI ZAMAN GEÇİRMEK İÇİN SAZ ÇALIP, TÜRKÜLER SÖYLÜYOR.
ALİ GÖKTÜRK
ASKERİ YALÇIN