Siirt’te 9 iş yerine ceza

Siirt Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde 348 iş yerini denetledi ve 9 iş yerine toplam 20 bin 389 lira idari para cezası uyguladı. Denetimlerde, 216 iş yerine uyarı verildi ve 78 şikâyet de değerlendirilerek gereken müdahaleler yapıldı. Denetimlerde seyyar satıcılar, kaldırım işgalleri ve hijyen kurallarına uymayan işletmeler uyarıldı ya da cezalandırıldı. Ayrıca, görüntü kirliliğine yol açan malzemeler toplatılarak muhafaza altına alındı. Kentte estetik, düzen ve sağlık konularında çalışmaların devam edeceği vurgulandı ve vatandaşların şikâyetlerini 112 Acil Çağrı Merkezi üzerinden iletebilecekleri hatırlatıldı.

Siirt Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde 348 iş yerinde denetim gerçekleştirdi. Yapılan denetimlerde 216 iş yerine uyarı verildi. Denetimler sonucunda kurallara uymayan 9 iş yerine toplam 20 bin 389 lira idari para cezası kesildi. Ayrıca, vatandaşlardan gelen 78 şikayet üzerine gerekli müdahaleler yapıldı.
Seyyar satıcılar, kaldırım işgalleri ve hijyen kurallarına uymayan işletmeler uyarıldı. Mevzuata aykırı işlem yapan işletmelere yaptırım uygulandı. Denetimlerde görüntü kirliliğine neden olan eşyalar da toplanarak Ulaşım Müdürlüğü Makine İkmal deposunda muhafaza altına alındı.
Yetkililer, kent estetiği, kamu düzeni ve halk sağlığını korumak adına denetimlerin devam edeceğini belirtti. Halkın olumsuzlukları 112 Acil Çağrı Merkezi üzerinden bildirebileceği vurgulandı.

Exit mobile version