Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yürüttüğü “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” kapsamında Siirt’te bulunan Alkumru Baraj Gölü’ne şabut ve sazan yavruları salındı. Şanlıurfa Bozova Su Ürünleri Üretim Tesisi’nden temin edilen 1 milyon şabut ve 100 bin sazan yavrusu, özel bir program eşliğinde göle bırakıldı.
Son 5 yılda 7,5 milyon sazan ve 3,3 milyon şabut yavrusunun suya bırakıldığı belirtilirken, yetkililer 2025 yılına gelindiğinde bu rakamın yaklaşık 12 milyona ulaşacağını açıkladı. Siirt İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şanverdi, balıklandırma çalışmalarının doğal stokları destekleme ve su ürünleri varlığını artırma adına büyük bir önem taşıdığını ifade etti.
Şanverdi, balıklandırma çalışmalarını artırarak sportif amaçlı amatör balıkçılığı geliştirmeyi amaçladıklarını belirterek, bu hedefe ulaşabilmek için iç suların en verimli şekilde kullanılması ve av yasalarına sıkı sıkıya uyulması gerektiğini vurguladı.