Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Silahların yakılması bölgeye umut getiriyor

Şırnak halkı, ‘Terörsüz Türkiye’ sürecine destek vererek umutlu ve sevinçli bir şekilde karşılıyor. Sürecin bölge ekonomisine ve istihdamına olumlu etkileri olacağına inanıyorlar. Ayrıca turizm potansiyelinin artacağına ve bölgedeki sosyal-kültürel dönüşümün kapılarının açılacağına dikkat çekiyorlar. Güneydoğu’da uzun süredir devam eden çatışma ortamının sona ermesiyle vatandaşlar, güvenli ve rahat bir şekilde dolaşabilmenin mutluluğunu yaşıyorlar. Sürecin millet için birlik ve ortak gelecek adına faydalı olacağına inanılıyor.

Şırnak halkı, 'Terörsüz Türkiye' sürecine destek vererek umutlu ve sevinçli

Şırnak halkı, ‘Terörsüz Türkiye’ sürecine sıcak bakıyor. Kent genelinde sevinçle karşılanan sürecin, bölge halkı arasında umut ve heyecan yarattığı gözlemleniyor.

Sürecin, bölge ekonomisine ve sosyal hayatına olumlu katkılar sağlayacağına inanan Şırnaklı vatandaşlar, Güneydoğu’da güvenlik sorunları nedeniyle gerçekleştirilemeyen yatırımların artık hayata geçebileceğine inanıyor. İstihdam olanaklarının çoğalması ve iş imkanlarının genişlemesi beklenirken, özellikle Şırnak’ın tarihi ve doğal güzelliklerinin turizme açılarak bölgeye canlılık getireceği düşünülüyor.

Esnaf Ömer Utanç, sürecin turizm potansiyelini artıracağına dikkat çekerek, Cudi Dağı, Gabar Dağı, Herekol Dağları gibi önemli noktaların ziyaretçi çekeceğine işaret ediyor.

Uzun süredir çatışma ortamından dolayı dışarı çıkmakta güçlük çeken Güneydoğu halkı, artık güvenli bir ortamda dolaşabilmenin mutluluğunu yaşıyor. Sürecin, bölge insanı için sadece ekonomik getiriler sunmayacağı, aynı zamanda sosyal ve kültürel bir dönüşümün de önünü açacağı öngörülüyor.

Utanç, Türkiye’nin her kesimini bir araya getirerek, ortak bir geleceğe doğru ilerlemenin önünü açacağını belirterek, “Türk, Kürt, Laz fark etmez, bu süreç hepimiz için güzel şeyler getirecek” değerlendirmesinde bulundu.