Şırnak halkı, ‘Terörsüz Türkiye’ sürecine sıcak bakıyor. Kent genelinde sevinçle karşılanan sürecin, bölge halkı arasında umut ve heyecan yarattığı gözlemleniyor.
Sürecin, bölge ekonomisine ve sosyal hayatına olumlu katkılar sağlayacağına inanan Şırnaklı vatandaşlar, Güneydoğu’da güvenlik sorunları nedeniyle gerçekleştirilemeyen yatırımların artık hayata geçebileceğine inanıyor. İstihdam olanaklarının çoğalması ve iş imkanlarının genişlemesi beklenirken, özellikle Şırnak’ın tarihi ve doğal güzelliklerinin turizme açılarak bölgeye canlılık getireceği düşünülüyor.
Esnaf Ömer Utanç, sürecin turizm potansiyelini artıracağına dikkat çekerek, Cudi Dağı, Gabar Dağı, Herekol Dağları gibi önemli noktaların ziyaretçi çekeceğine işaret ediyor.
Uzun süredir çatışma ortamından dolayı dışarı çıkmakta güçlük çeken Güneydoğu halkı, artık güvenli bir ortamda dolaşabilmenin mutluluğunu yaşıyor. Sürecin, bölge insanı için sadece ekonomik getiriler sunmayacağı, aynı zamanda sosyal ve kültürel bir dönüşümün de önünü açacağı öngörülüyor.
Utanç, Türkiye’nin her kesimini bir araya getirerek, ortak bir geleceğe doğru ilerlemenin önünü açacağını belirterek, “Türk, Kürt, Laz fark etmez, bu süreç hepimiz için güzel şeyler getirecek” değerlendirmesinde bulundu.
ŞIRNAK HALKI ‘TERÖRSÜZ TÜRKİYE’ SÜRECİNE TAM DESTEK VERDİ. KENT GENELİNDE VATANDAŞLAR, YAŞANAN SÜRECİ SEVİNÇ İLE KARŞILARKEN, SÜRECİN BÖLGE HALKI İÇİN UMUT VERİCİ OLDUĞU BELİRTİLDİ.
ESNAF ÖMER UTANÇ, BU SÜRECİN TURİZM POTANSİYELİNİ DE ORTAYA ÇIKARACAĞINI BELİRTTİ. UTANÇ, “ŞIRNAK, NUH’UN ŞEHRİDİR. CUDİ DAĞI, GABAR DAĞI, HEREKOL DAĞLARI GİBİ YERLER HERKESİN MERAK ETTİĞİ BÖLGELER. GÜVENLİK SAĞLANDIĞINDA BURALARI ZİYARET ETMEK İSTEYENLER ARTACAK” DEDİ.