Terör örgütü PKK’nın Irak’ın Süleymaniye kentinde silahlarını yakmasının ardından Diyarbakır ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde sevinç yüklü bir atmosfer oluştu. Uzun yıllardır çatışmaların gölgesinde kalan bölge halkı ve esnaf, bu gelişmeyi büyük bir memnuniyetle karşıladı.
Bölge esnafı, silahların bırakılmasının sosyal huzurun ve ekonomik hareketliliğin artmasına vesile olacağına inanıyor. Turizm açısından umutlu olan esnaf, yerli ve yabancı turistlerin bölgeye daha güvenle gelebileceğini düşünüyor. Güneydoğu’nun tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerinin daha geniş kitleler tarafından keşfedileceği öngörülüyor.
Turistlerin bölgeye gelmekte tereddüt ettiği geçmiş günlerin geride kaldığını belirten yerel işletmeler, yeni sürecin ekonomik canlılık getirmesini bekliyor. Diyarbakır başta olmak üzere tüm bölge illerinde barış atmosferinin hakim olması, esnafı ve halkı umutlandırıyor.
Sur ilçesinde barış kahvesi dağıtan esnaf Uğur Altınar, turizmin hareketleneceğini ve Mezopotamya bölgesini ziyaret edecek turistlerin artacağını belirtirken, diğer esnaf Ali Baran Çelik de sürecin olumlu etkilerini vurguluyor. Çelik, barışın kalıcı olmasını ve ekonominin güçlenmesini umut ediyor.
Hacıbaba Pastanelerinde satış sorumlusu olarak çalışan Ali Oktay ise silahların bırakılmasının esnafı mutlu ettiğini söylüyor. Turist sayısının artması ve işlerin açılmasının sevincini yaşadıklarını ifade eden Oktay, geleceğe umutla bakıyor.
Sur ilçesinde döner ustası Şeyhmus Çubuk, turistlerin ekonomiye katkısının önemine dikkat çekiyor ve barış sürecinin devam etmesi gerektiğine inanıyor. Çubuk, Türkiye’nin daha mutlu bir geleceğe doğru ilerleyeceğine olan inancını vurguluyor.
TERÖR ÖRGÜTÜ PKK’NIN SİLAH BIRAKMASININ ARDINDAN DİYARBAKIR’DA ADETA BAYRAM HAVASI YAŞANDI.
ALİ BARAN ÇELİK
ALİ OKTAY
TERÖR ÖRGÜTÜ PKK’NIN SİLAH BIRAKMASININ ARDINDAN DİYARBAKIR’DA ADETA BAYRAM HAVASI YAŞANDI.
ŞEYHMUS ÇUBUK
UĞUR ALTINAR