Gaziantep’te eğitim gören yabancı öğrenciler, el emeğiyle kendi çanta tasarımlarını ortaya koydu.
Gaziantep’in Şahinbey ilçesine bağlı Bostancı Mektebi, kültürel kaynaşmayı ve sanatsal üretimi destekleyen anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Workshop etkinliği, yabancı uyruklu üniversite öğrencilerinin kendi çanta tasarımlarını oluşturmasına imkan tanıdı. Sanatla iç içe bir buluşma olan etkinlik, öğrenciler arasında kültürel etkileşimi artırdı ve oluşturucu çalışmalara zemin hazırladı. Etkinlik, Şahinbey Belediyesi’nin destekleri ile gerçekleştirildi ve öğrenciler tarafından büyük bir beğeni ile karşılandı.
Bostancı Mektebi sorumlusu Yeter Akmeşe, etkinlikle ilgili olarak, “Yabancı uyruklu öğrencilerle birlikte tasarım workshop’ları gerçekleştiriyoruz. Öğrenciler, çantaların üzerine motifler ve şekiller vererek kendi tasarımlarını oluşturuyor. Çantalar, önceden hazırlandı ve kendi kursiyerlerimiz tarafından dikildi. Malzemeler ise Şahinbey Belediyesi tarafından sağlandı. Öğrenciler, kendi zevklerine göre tasarımlarını gerçekleştiriyorlar” şeklinde konuştu.
Etkinliğe katılan Somalili öğrenci İkram Bulda ise, “Workshop için buraya geldik. Çok güzel bir etkinlik. Kendi tasarımımızı yapıyoruz. Bu etkinlik için hocalarımıza ve Şahinbey Belediyesine teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.
Diğer yabancı uyruklu öğrenciler de etkinlikte emeği geçen Şahinbey Belediyesi’ne teşekkür etti.
Yabancı öğrencilerle renkli workshop etkinliği
Gaziantep'teki yabancı öğrenciler, Bostancı Mektebi'nde düzenlenen etkinlikte kendi çanta tasarımlarını el emeğiyle oluşturdu. Şahinbey Belediyesi'nin desteklediği etkinlik, kültürel kaynaşmayı ve sanatsal üretimi teşvik etti. Etkinliğe katılan öğrenciler, tasarımlarını kendi istedikleri renklerle yapıp keyif aldıklarını belirttiler.
