Yakın savunma atölyesi düzenlendi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında kadınların kendilerini savunma yeteneklerini artırmak amacıyla Yakın Savunma Atölyesi düzenledi. Atölyede kadınlar, muhtemel tehlike anlarında nasıl tepki verebileceklerini öğrenerek güvenliklerini artırmayı hedeflediler. Ayrıca sadece fiziksel değil, duygusal ve zihinsel açıdan da güçlenmelerine katkı sağlandı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında kadınların kendilerini savunma yeteneklerini geliştirmek amacıyla yakın savunma atölyesi düzenledi. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen atölyelere Kuça Kadın Yaşam Merkezi’nde 4’er grup halinde 65 kadın katıldı. Temel yakın savunma teknikleri üzerine yoğunlaşılan atölyede, katılımcılar muhtemel tehlike anlarında nasıl tepki verebileceklerini pratiğe dökme fırsatı buldu. Savunma pozisyonları, saldırganın saldırısını savuşturma, dikkatli kaçış ve acil durumlarda çevre unsurlarını kullanma gibi beceriler uygulamalı olarak öğretildi.
Atölyeler, katılımcılara sadece saldırıyı önleme değil, aynı zamanda güvenli bir bölgeye ulaşma konusunda da pratik bilgiler sunarak, kadınların fiziksel, duygusal ve zihinsel olarak güçlenmelerine destek oldu.

Exit mobile version