Kilis’te yaşayan Mehmet Baysal, baba mesleği olan yemeniciliği 60 yıldır sürdürüyor. 68 yaşındaki usta, küçük dükkanında yaptığı yemeni üretimi ve ayakkabı tamiri işini severek icra ediyor. Babasından öğrendiği zanaatı sanat olarak gören Baysal, “Sabah saat 07.30’da dükkânı açar, işimi severek yaparım” diyor. Kendisinin de kundura üretimi yaptığı babasıyla çalıştığını belirten usta, “Bu dükkanda mesleği severek yapmaya devam ediyorum” diye konuştu. Gençlerin zanaat işlerine ilgi göstermediğinden yakınan Baysal, mesleğinin oldukça karlı olduğunu söyleyerek, “Ayda 100 bin lira, 150 bin lira kazanıyorum. Daha fazlası da oluyor. Bu işle 4 çocuğumu üniversitede okuttum, hepsini evlendirdim” ifadelerini kullandı. Mehmet Baysal, bu mesleğin kendisine ve ailesine çok şey kattığını belirterek, “Allah bu mesleğin yüzü hürmetine her şeyi nasip etti” dedi.
YEMENİ USTASI MEHMET BAYSAL, KİLİS’TE 60 YIL ÖNCE ÖĞRENMEYE BAŞLADIĞI BABA MESLEĞİNİ, KÜÇÜK DÜKKANINDA SEVEREK YAPIYOR.
68 YAŞINDAKİ USTA, BABASININ YANINDA ÇIRAK OLARAK BAŞLADIĞI ZANAATINI BUGÜN 7 METREKARELİK DÜKKANINDA HEM ÜRETİM HEM TAMİRAT YAPARAK DEVAM ETTİRİYOR.
AYAKKABI TAMİRİ, YEMENİ ÜRETİMİ VE İMALATI YAPAN BAYSAL, MESLEĞİ BİR SANAT OLARAK GÖRDÜĞÜNÜ BELİRTEREK, “BU İŞİ SEVMESEM BURADA 60 YIL OTURMAZDIM. SABAH SAAT 07.30’DA DÜKKÂNI AÇAR, İŞİMİ SEVEREK YAPARIM” ŞEKLİNDE KONUŞTU.
KİLİS’TE YEMENİ USTASI, ÇOCUK YAŞTA ÖĞRENMEYE BAŞLADIĞI BABA MESLEĞİNİ YAKLAŞIK 60 YILDIR ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYOR.
KİLİS’TE YEMENİ USTASI, ÇOCUK YAŞTA ÖĞRENMEYE BAŞLADIĞI BABA MESLEĞİNİ YAKLAŞIK 60 YILDIR ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYOR.