25. BESNİ EĞİTİM BAYRAMI ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

Besni Kaymakamlığı, Besni Belediyesi, Besni Eğitim Vakfı ve Mehmet Erdemoğlu Vakfı tarafından organize edilen dünyanın ilk ve tek eğitim bayramı olma özelliği taşıyan Besni Eğitim Bayramının 25.’si etkinliklerle kutlandı.

GÜNDEM 9.10.2023 15:58:00 0
25. BESNİ EĞİTİM BAYRAMI  ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

DEPREM ŞEHİTLERİ ANISINA MEVLİT OKUTULDU

Etkinlikler kapsamında ilk olarak 5 Ekim Perşembe günü yatsı namazı sonrası Besni Haci Reşit Camiinde deprem şehitleri için mevlit programı düzenlendi. Besni Müftülüğü personellerince icra edilen mevlitte depremde hayatını kaybeden vatandaşlar anılarak dualar edildi.  6 Ekim günü devam eden eğitim bayramı etkinlikleri kapsamında Besni Servi Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünden başlayan kortej yürüyüşü düzenlendi. Hükümet konağı önünde son bulan yürüyüşün ardından program saygı duruşu ve istiklal marşı ile devam etti.  Daha sonra Besni Eğitim Vakfı tarafından Atatürk anıtına çelenk bırakıldı. Çelenk sunum töreninin ardından konuşan Besni Eğitim Vakfı başkanı Şaban Çağıran BEV’in hedefleri ve faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Çağıran; “Öncelikle depremde hayatını kaybeden hemşerilerimize Allah’tan rahmet yakınlarına sabırlar diliyorum. Besni Eğitim Vakfı başkanı olarak burada olmaktan son derece mutlu olduğumu belirtmek isterim. Böyle anlamlı bir yıldönümünde burada olmak gerçekten benim için çok büyük bir gurur. Eğitim bayramı düzenleme komitemiz olarak Besni Kaymakamlığına, Besni Belediye Başkanlığına ve bu sene düzenleme komitesine dahil olan Mehmet Erdemoğlu Vakfına çok teşekkür ediyorum. 

“BEV AYDINLIK BİR GELECEK İÇİN ÇALIŞAN BİR VAKIFTIR”

Besni Eğitim Vakfı kurulduğu günden bu yana eğitimi sadece okullardan görülen bir unsur olarak değil aynı zamanda eğitimin hayatın her alanına ilişkin olduğunu bilen bir yaklaşımla davrandı. Bu nedenle cumhuriyetimizin ışığı altında eğitimde fırsatları olabildiğince eşit hale getirmek ve aydınlık bir gelecek yaratmak için çalışan bir vakıftır. Vakfımız bugüne kadar 5 binin üzerinde öğrenciye maddi destek sağlamıştır. Bir adet okul yaptırmıştır. Üyelerimizin vasıtasıyla 11 tane okulun yapımına vesile olmuştur. Okullarımızda bakım, onarım, tadilat ve laboratuvarlar yapılmasına öncülük etmiştir. Vakfımız dünyadaki diğer vakıflara göre önemli bir ayrıcalığa sahiptir. Vakfımız burslar için topladığı paranın tamamını yani yüzde yüzünü öğrencilere burs olarak aktarmaktadır. 

Vakfımız eğitimin dışında özellikle Kızılin, eski Besni ve şuan ki Besni’nin tanıtımına büyük katkılar sunmuştur. Dile kolay tam 25 yıldan bu yana Besni Eğitim Vakfı adeta bir marka oldu. Ulusallaştı hatta uluslararası boyutlara ulaşmak için yoluna devam edecektir. Besni Eğitim Vakfı bütün STK ve Besni halkıyla hep el eledir. Her bayramda bunu olabildiğince gösteriyoruz bu bayramda da daha coşkulu bir halde gösterdiğimizi düşünüyoruz.” Dedi. 

EMRE: BESNİLİNİN AKLI VE GÜCÜ HER ŞEYİN ÜSTESİNDEN GELEBİLECEK GÜÇTEDİR

Başkan Çağıran’ın ardından konuşan Belediye Başkanı E. Mehmet Emre; “Bu yıl 25.’sini düzenlediğimiz Besni Eğitim Bayramımızın hayırlı olmasını diliyorum. 6 Şubat günü yaşadığımız büyük deprem felaketin hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Cenabı Allah’tan rahmet diliyorum. Değerli İbrahim Erdemoğlu ağabeyimizin birlik ve beraberlik konusunda ki sözlerine aynen katılıyorum. Biz bir ve yekvücut olabilirsek Besnilinin aklı ve gücü her şeyin üstesinden gelebilecek güçtedir. Bunu Erdemoğlu Ailesinin şahsında da görmekteyiz. Cenabı Allah’ın izniyle de bu birlikteliği başaracağımıza da inanıyorum” şeklinde konuştu.

PARTAL: ÇOCUKLARA VEREBİLECEĞİMİZ EĞİTİMDEN DAHA ÖNEMLİ BİR ŞEY YOK.

Belediye Başkanı Emre’nin ardından konuşan İlçe Kaymakamı Çağlar Partal ise; “Eğitim bayramı 25 yıldır bir gelenek haline gelmiş. Tabi bu bize Besni toplumunun dinamizmini gösteriyor. Bir iki yıllık bir kutlama olsa geldi geçti denir ama 25 yıldır devam ediyor. Eminim nice 25 yıllara da bu eğitim bayramı devam edecek. Burada emek veren herkese ben çok teşekkür ediyorum. 

Besni Eğitim Vakfının ilk çıkışı Besni’deki eğitimin fiziksel altyapısını geliştirmek bu noktada devlete ve millete destek olmak amacıyla yola çıkmışlar, 25 yıl içerisinde geriye dönüp baktığımızda da bunu başarıyla yerine getirmişler. Bugün itibariyle devletimiz imkanları, başta Erdemoğlu Ailesi olmak üzere hayırseverlerimizin desteğiyle eğitimin fiziki altyapısı depreme rağmen yeterli düzeyde. Depreme rağmen diye özellikle vurguluyorum çünkü buradaki okullarımız çok büyük hasar almadı. Burada devletimiz ve Erdemoğlu Ailesinin yaptıkları okulların ne kadar doğru tekniklerle yapıldığını gösteriyor. Bu anlamda deprem süresince bunu hissettik. Depremi belki de diğer yerlere göre hafif geçirmemizin nedeni bu yapıların ayakta olmasıydı bizim için. Biz bu yapıları deprem sürecinde çok fonksiyonel bir şekilde kullanabildik. Kendilerine bu hassasiyetleri için teşekkür ediyorum.

Tabi eğitim yapabileceğimiz en önemli iş. Çünkü şunun farkındayız ki çocuklara verebileceğimiz eğitimden daha önemli bir şey yok. İyi bir eğitimle donanmış şekilde çocuklarımızı yetiştirebilirsek hangi koşulda bulunurlarsa bulunsunlar kendilerini ve ülkelerini ileriyle götürebilecek altyapıya sahip olacaklar” 

“TURİZM GELİRLERİNDEN DE BESNİ’NİN PAY ALMASINI HEDEFLİYORUZ”

Kaymakam Partal şöyle devam etti; “Tabi 25 yıl uzun bir süre, bu süre içerinde zamanda, ülkemizde, Besni’de değişiyor. En başta da dediğim gibi Besni Eğitim Vakfı ilk baştaki amaçlarını büyük oranda gerçekleştirmiş ama önümüzdeki süreçlerde artık eğitim bayramına Besni’nin tanıtımı ve turizmi noktasındaki enstrümanları da ekleyebilmemiz lazım. Biz açıkçası bu sene bunun düşünce bazında çalışmalarını yaptık. BEV ve hayırsever iş insanlarımızla bunları paylaştık ancak 6 Şubat depremi bu düşüncelere yönelik fiili çalışmaları yapmamızı engelledi. Bunun için zaman bulamadık ama önümüzdeki yıllarda Besni’nin tanıtımı ve turizm gelirlerinden pay almasını sağlayacak şekilde modernize etmeyi planlıyoruz. 

Besni turizm gelirleri açısından neredeyse yok denecek düzeyde. Önümüzdeki günlerde yine Erdemoğlu Holding ve GAP’ın iş birliğiyle Kızılin bölgemizde bir projemiz var. Deprem sebebiyle bu projemizde kesintiye uğradı ama devam ettiriyoruz, inşallah 29 Ekim’de iskele inşasını tamamlamış olacağız. Bu sayede de turizm gelirlerinden de Besni’nin pay almasını hedefliyoruz. Tarımda, sanayide, eğitimde ve turizm de bütüncül bir şekilde Besni’yi kalkındırmak için çaba sarf ediyoruz.

“BESNİ, DEPREM ÖNCESİNDEN DAHA İYİ BİR NOKTAYA GELECEK”

Devam eden çalışmalarla ilgili de bilgiler veren Partal; “Büyük bir deprem yaşadık bu depremin etkilerini silmeye çalışıyoruz. Sayın cumhurbaşkanımızın liderliğinde Besni’de inşa süreci hızlı bir şekilde devam ediyor. Depremin fırsat olan noktaları da var özellikle şehrin yeniden yapılandırılması noktasında büyük bir fırsat oldu bizim için. Şuan hükümet konağımızın olduğu alanı 24 saat yaşayan bir meydan haline getirmek için belediyemizle birlikte çalışıyoruz. Bunun için önemli bir kütüphane projemiz var. Yeni Besni Mahallesinde bulunan eski merinos binasını Sayın Ali Erdemoğlu kaymakamlığımıza devretti. Ben şahsında bütün aileye teşekkür ediyorum. Çünkü Besni’nin en merkezi konumunda ve kütüphane yapılmak üzere bize teslim edildi. Bizde var gücümüzle orayı 24 saat yaşayan toplumun bütün kesimlerine hitap edecek bir kütüphane haline getirmek için uğraşıyoruz. Bu noktada meydanımızı modernize ederek bu bölgeye nefes aldırmak istiyoruz. Yine Erdemoğlu Ailesinin destekleriyle eski hastane mevkiinde bir öğretmenevi projesi var orada da öğretmeneviyle yanında bir kent parkı ve kent ormanıyla birlikte Besni’nin o bölgesini de ferahlatmayı düşünüyoruz. Bu şekilde eskiyen kent unsurlarını yenileyerek Yenikent ve çarşı merkezi arasındaki farkı ortadan kaldırmayı düşünüyoruz. 

Yine Emlak Konut ve Erdemoğlu Ailesi destekleriyle deprem konutları hızla devam ediyor. Hızlı bir şekilde Besni’yi inşa edeceğiz, inşallah deprem öncesine göre daha iyi bir noktaya gelecek. Bu noktada konutların yapıldığı yerlerle ilgili olarak vatandaşlarımızdan kısmen de haklı olan eleştiriler alıyoruz. Şehrin çok dağıldığı noktasında eleştiriler var evet, kısmen buna katılıyorum ama buda bizim için bir şans çünkü şehrimizi kurduğumuz tepelerin alt kısımlarında hep vadiler var. Eğer biz bu vadileri de yeşillendirebilirsek Besni, insanların huzur ve refahla yaşadığı bir şehir haline gelebilir. İnşallah önümüzdeki süreçlerde devletimiz ve hayırseverlerimizin destekleriyle bu işleri başaracağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

Kaymakam Partal’ın ardında duygu ve düşüncelerini dile getiren Eski Adıyaman Valisi Halil Işık ve CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere Besni’nin eğitime verdiği önemden bahsederek 25.’si düzenlenen Besni Eğitim Bayramını kutladı.  Eğitim bayramının açılışı konuşmaların ardından çeşitli spor kategorilerinde dereceye giren öğrencilere ödüller verildi.

Buradaki programa Besni Kaymakamı Çağlar Partal, Eski Adıyaman Valisi Halil Işık CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, Besni Belediye Başkanı E. Mehmet Emre, Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, Merinos A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erdemoğlu, Belde Belediye Başkanları, Siyasi Parti Başkanları, STK Temsilcileri,  Besnililer Dernek Başkanları, kurum ve daire amirleri ile öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

CUMHURİYET KONULU RESİM, ŞİİR VE KOMPOZİSYON YARIŞMASI

Etkinliklerin akşam etabı ise Besni Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde devam etti. Buradaki programda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçe genelinde düzenlenen Cumhuriyet’in 100. yılı konulu resim, şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler için ödül töreni düzenlendi. Törende Besni Eğitim Vakfı tarafından öğrenciler altın ile ödüllendirildi. 


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor