25. Besni Eğitim Bayramı programı belli oldu

Bu yıl 5-8 Ekim tarihleri arasında Cumhuriyetin 100. Yılı olması nedeniyle “Cumhuriyet” temalı kutlanacak olan 25. Besni Eğitim Bayramının kutlama programı belli oldu.

GÜNDEM 15.09.2023 17:16:00 0
25. Besni Eğitim Bayramı programı belli oldu

Programla ilgili açıklamalarda bulunan BEV Başkanı Şaban Çağıran; “Dünya’da eğitimi bayram olarak tanımlayan başka bir ilçe, vakıf olmadığını, bu nedenle çok kıymetli olduğunu bir kez daha ifade etmek isteriz.

Bu güzide yaklaşım ve etkinlikte daima yanımızda olan paydaşlarımız; Besni Kaymakamlığı, Besni Belediyesi ve tüm çalışanlarına, Milli Eğitim Müdürlüğü ile öğrenci-öğretmenlerimize, Besni halkına, eğitim ve hayırseverlerimize, Vakfımız Kurucularına, önceki başkanlarımıza, üyelerimize, Sivil Toplum Kuruluşlarına ve daima yanımızda olan ve bizlere desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Erdemoğlu Ailesine çok çok teşekkür ederiz.

Ayrıca; ebediyete intikal etmiş olan Vakfımız Önceki Başkanları Mustafa Işıklı, Zübeyir Özbay ve Bedir Sabak’ı rahmet ve özlemle anıyoruz. Bu yıl, vakfımız kurucuları arasında yer alan merhum Mehmet Erdemoğlu adına kurulmuş olan güzide kuruluş Mehmet Erdemoğlu Vakfının da Eğitim Bayramı düzenleme komitesine dahil olması bizler için ayrı bir güç ve gurur kaynağı olmuştur. Erdemoğlu Ailesi adına Ali Erdemoğlu, İbrahim Erdemoğlu ve Mahmut Erdemoğlu’na çok teşekkür ederiz.

Bu yıl Eğitim Bayramını 05 - 08 Ekim 2023 tarihleri arasında kutluyoruz. Davetiye ekte olup, eğitim bayramı sponsorlarımız, Besni’mizin gururu firmalara çok teşekkür ederiz.

Bayramda ‘Cumhuriyet’ Teması altında, alanında uzman çok değerli konuklarımız var. Prof. Dr. Ersan Şen, Prof. Dr. Temuçin Ertan, Eğitimci/Gazeteci/Yazar Abbas Güçlü, Düş Yeri Kurucusu Ayşe Şule Bilgiç bizlerle birlikte olacak, bayramımıza değer katacaklardır” dedi.

Programda ayrıca Başkan Şaban Çağıran’ın moderatörlüğünde Besni’nin sorunlarının masaya yatırılacağı çalıştay yapılacak. Aktif katılımlı yapılacak olan Çalıştay da Ali ve İbrahim Erdemoğlu, Prof. Dr. Sait Bilgiç, Prof. Dr. Mustafa Gündüz, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel, Gazeteci-Yazar Hasan Emre, STK temsilcileri ve Besni Halkı olacak.

Etkinlikler boyunca yazarlar Aşık Fani, Mehmet Tırpan, Abdullah Buldum ve Mustafa Sucu okurlarıyla buluşacak ve kitaplarını imzalayacaklar. Cumartesi gecesi ise Orhan Uslu’nun yönettiği “Çeled Uşaklar” adlı tiyatro oyunu sergilenecek.

BEV önceki Başkanlarından Mehmet Kaban ise uzun zamandan bu yana üzerinde çalıştığı ve BEV yayınları arasından çıkacak olan “Köy Enstitülerinin Işığında Günümüzde Öğretmen Yetiştirilmesi” adlı kitabın tanıtımını yapacak.

Öte yandan her yıl yapılan konser etkinliği bu yıl depremde hayatını kaybeden vatandaşların anısına yapılmayacak. Bu etkinliğin yerine ise Besni Belediyesi organizasyonu ile bayramın ilk günü mevlit okutulacak.

Besni Eğitim Vakfı Başkanı Şaban Çağıran açıklamasının son bölümünde ise; “Tüm hemşerilerimiz, hayırseverlerimiz ve eğitim sevdalılarını, bayrağımızla birlikte, “Cumhuriyet ve Eğitim Bayramı Yürüyüşüne ve Eğitim Bayramı Etkinliklerine bekliyoruz” şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler: . Besni Eğitim Bayramı programı belli

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor