31 MART’TA VALİZİ ELİNE VERİP SENİ TEKRAR SAMSUN’A GÖNDERECEĞİZ

CHP Adayı Vakkas Acar proje tanıtım toplantısında konuştu.

SİYASET 18.03.2024 22:30:00 0
31 MART’TA VALİZİ ELİNE VERİP SENİ TEKRAR SAMSUN’A GÖNDERECEĞİZ

31 Mart seçimlerinde CHP’nin Besni Belediye Başkan adayı olan Vakkas Acar, düzenlenen proje tanıtım toplantısında vatandaşlarla bir araya geldi. Projelerini anlattıktan sonra AK Parti adayı Reşit Alkan’a yüklenen Acar; “Daha önceki seçimlerde yaptığın gibi 31 Mart’ın gecesinde de o valizi eline vereceğiz seni tekrar Samsun’a göndereceğiz” dedi.

ACAR’IN PROJE TANITIM TOPLANTISINA YOĞUN İLGİ

Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür merkezinde düzenlenen toplantı saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. Daha sonra kürsüye gelerek projelerini vatandaşlara anlatan Belediye Başkan adayı Acar, bu projeleri şeffaf belediyecilik anlayışıyla gerçekleştireceklerini ve attıkları her adımda halkı bilgilendireceklerini söyledi. 

İlk olarak yeni otogar ve köylü garajı projesini anlatan Acar; “Besni’mize yakışır, modern bir otogar yapacağız. Köylerimizden gelerek esnaflarımızda alışveriş yapan vatandaşlarımıza ulaşım konusunda kolaylık sağlamak amacıyla çarşıya yakın bir bölgede köylü garajı yapacağız. Böylelikle hem köylü vatandaşlarımıza hem de çarşı esnafımıza kolaylık sağlanacak” dedi.

Göreve geldiklerinde belediye bünyesinde kadın ve aile hizmetleri müdürlüğü kuracaklarını söyleyen Acar bu müdürlükte görev alacak kadınların bağımlılıkla mücadele, aile eğitimi, çocuk ve kadın hakları gibi alanlarda çalışmalar yürüteceklerini aktardı.

Eğitim şehri Besni projesi kapsamında ise her dönem en az bir adet olmak üzere okullarda deneme sınavları yapacaklarını dile getiren Acar; “Bunun yanı sıra birinci sınıfa başlayan miniklerimizin ilk çantası bizden olacak. Yine okullarımızın fiziki kalitelerinin yanı sıra kütüphanelerinin de zenginleştirilmesi için destek olacağız. Üniversiteyi kazanan ihtiyaç sahibi öğrencilerimizin ise kayıt aşamasındaki ihtiyaçlarını karşılayacağız” diye konuştu.

HER KESİME HİTAP EDEN PROJELER

Projeleri arasında yer alan BESMEK (Besni Meslek Edindirme Kursları) projesine değinen Acar şöyle devam etti; “ Bu proje ile öğrencilerimize yönelik ücretsiz LGS ve YKS kursları açacağız. Kadınlarımıza yönelik meslek edindirme kursları açacağız. Gençlerimizden spor ve güzel sanatlar fakültelerine hazırlananlara yönelik kurslar açacağız. Geleneksel zanaatlarımızı öğretmek amacıyla da kurslar açarak kültürümüzü yaşatmaya devam edeceğiz”

Güvenli bir kent kurulmasının temel hedefleri arasında yer aldığını dile getiren Acar, “Kent Güvenliği” projesi hakkında ise şunları söyledi; “Bu hedef çerçevesinde itfaiye teşkilatının modernizasyonunu sağlayarak yangınlara ve afetlere müdahale kapasitesini artıracağız. Yine ilçemizde güvenlik kamera sayısını artıracağız. Buna mukabil belediyemiz bünyesinde AKUT kurtarma ekibi kurarak acil durumlara müdahale amaçlı alternatif yollar oluşturacağız” 

YERİNDE DÖNÜŞÜM KOOPERATİFİ İLE VATANDAŞ GÜVENLİ EVLERE KAVUŞACAK

Sosyal tesis ve kent bütünleşmesi projesi kapsamında ise yeşil alanlar, sosyal tesisler çocuk oyun alanları kafeteryalar, çocuk kütüphanesi, amfi tiyatro, hayvan barınağı umumi tuvaletler, piknik alanı, botanik bahçesi yürüyüş, koşu ve spor alanlarının ilçeye kazandırılmasını sağlayacaklarını aktaran Vakkas Acar ayrıca yeni doğan bebekler için de ihtiyaç sahibi ailelere bir destek paketi hazırlayacaklarını sözlerine ekledi. 

Vakkas Acar düzenli nakdi destek, hayvan barınağı, Erdemoğlu ve 15 Temmuz Şehitler Mahallesine kreş, yeni mezarlık, cami ve gasilhane projelerini de anlattıktan sonra özellikle 6 Şubat depreminin yaralarının sarılması kapsamında önemle üzerinde durdukları Yerinde Dönüşüm Kooperatifi projesini anlattı. Bu proje kapsamında belediye bünyesinde kuracakları kooperatifle evlerini dönüştürmek isteyen vatandaşlara destek olacaklarını dile getiren Acar, devletin verdiği hibe ve kredi desteğinin dışında vatandaşın cebinden herhangi bir para çıkmadan güvenli evlere kavuşmalarına öncülük edeceklerini söyledi. Acar ayrıca kentsel dönüşüme de hız vereceklerini dile getirerek proje anlatımını tamamladı.

O VİDEO SELFİE Mİ? YOKSA HALKIN DURUMUNU DÜNYAYA HAYKIRMAK MI?

Projelerini anlattıktan sonra AK Parti adayı Reşit Alkan’a da yüklenen Acar; “Sevgili ailem toplantının başında size bir video izletildi. O video sizce bir selfie videosu muydu yoksa çaresiz kalmış kendi başına bırakılmış bir kısmı yerin altında bir kısmı yerin üstünde çığlık atan vatandaşa sahip çıkma videosu mu?

Depremin üzerinden 12 saat geçmiş ne bir kurtarma ekibi var ne gelen ne giden var, ben dedim ki herhalde deprem bölgesi geniş Besni’den kimsenin haberi yok, burayı unutmuşlar sandım. Hangi, enkaz başına gittiysem sadece çığlık vardı, hiçbir kurtarma ekibi ve araç gereç yoktu. Bende orada tüm Türkiye’ye haykırmak için gözyaşları içerisinde ne olursunuz bizi unutmayın, biz enkaz altındayız yetişin bize dedim. Bu video selfie mi yoksa halkın o durumunu tüm dünyaya haykırmak mı?

Hala 6 Şubat’ı ciddiye almadığın için, hala o acının farkında olmadığın için seni önce bu millete sonra da Allah’a havale ediyorum. 

Çok bunlara girmek istemiyordum aslında ama madem bunun üzerinden siyaset yapmak istiyorlar onlara burada sizin huzurunuzda bir şey daha sormak istiyorum. Tüm dünyanın gözyaşı döktüğü o 6 Şubat’ta hadi için sızlamadı hadi hiç etkilenmedin buraya gelmedin, kimsenin elini tutmadın. Peki şimdi sana soruyorum 16 Şubat günü 24 ED 545 plakalı otobüsle Samsun’a gönderdiğimiz depremzedeleri ziyaret ettin mi? Hani sen Samsun’da yaşıyorsun ya o depremzedeler oraya geldiğinde onlara bir ihtiyacınız var mı dedin mi? Ben sordum onu bile yapmamışsın. Şimdi de gelmişsin ben bu şehrin şehrül emini olmak istiyorum, senden emin falan olmaz kardeşim. Daha önceki seçimlerde yaptığın gibi 31 Mart’ın gecesinde de o valizi eline vereceğiz seni tekrar Samsun’a göndereceğiz” dedi.

31 MART’TA KAZANACAĞIZ

Acar konuşmasını şöyle tamamladı; “Seçimlere çok az bir süre kaldı. Sık sık sizlerle buluşamıyoruz, çok yoğun bir tempo eşliğinde çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Ankara’dan, İstanbul’dan, Adana’dan gelen parti büyüklerimiz de var. Onlarda Besni kaygısıyla buraya gelip burada taşın altına ellerini koydukları için onlara da teşekkür ediyorum. Biz belli bir aşamaya geldik, yaptığımız çalışmalarda ve istişare toplantılarında durumumuzun çok iyi olduğunu görüyoruz. Biz yine de birilerinin havasına uymayacağız. Biz en başta söylediğimiz gibi sevgi, barış, umut ve birlik diyeceğiz. Biz kimseyi ayrıştırmayacağız, herkesi kucaklayacağız ve bu seçimi herkesle birlikte toplumsal ittifakın adayı ve belediye meclis üyeleri olarak 31 Mart’ta kazanacağız. Söylediğimiz ilkeler doğrultusunda da bu hala hizmet edeceğiz” 


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor