80 KİŞİYE MEZAR OLAN ÜZÜMKENT’TE MÜTEAHHİDE BÜYÜK TEPKİ..!

6 Şubat depremlerinin 1. yıldönümü

GÜNDEM 6.02.2024 15:57:00 0
80 KİŞİYE MEZAR OLAN ÜZÜMKENT’TE MÜTEAHHİDE BÜYÜK TEPKİ..!

Besni’de 80 kişinin hayatını kaybettiği Üzümkent Apartmanlarında hayatını kaybedenlerin yakınları bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Depremzedeler depremin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen olayın sorumlusu olan Müteahhit Şükrü İşitmen’in Üzümkent dosyasında tutuklu olmamasına enkaz alanındaki içi çakıl taşıyla dolu olan kolona karanfil bırakarak tepki gösterdi. 

04:17’DE BİR ARAYA GELDİLER

6 Şubat depremlerinin yıldönümünde depremin acısını hala derinden hissettiğimiz bugünde yakınlarını anmak ve adalet aramak üzere bir araya gelen vatandaşlar gece 04.17’de Üzümkent Apartmanının enkaz alanında toplandı. Anmanın gündüz bölümünde vatandaşlar bu kez ellerinde pankartlarla basın açıklaması düzenleyerek binanın müteahhidi Şükrü İşitmen’e tepki gösterdi. 

Toplanan depremzedeler adına açıklamayı okuyan Halil Yiğit; “6 Şubat 2023 günü saat 04.17’de meydana gelen Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremle hayatımız altüst oldu. 1. Yıldönümünde belki de ilk kez bir zamanlar hayatın devam ettiği bu enkaz alanında kaybettiğimiz annelerimizi, babalarımızı, evlatlarımızı kardeşlerimizi, amcalarımızı, dayılarımızı, teyzelerimizi, halalarımızı velhasıl acısını yüreğimize bastığımız canlarımızı, ciğerlerimizi anmak için toplanmış bulunuyoruz. 

Hayat devam ediyor diyorlar, ancak buradaki tüm insanlar için hayat devam edecek ama artık hiçbir zaman eskisi gibi olmayacak.” dedi.

GEÇ GELEN ADALET, ADALET DEĞİLDİR”

Yiğit şöyle devam etti; “Geç gelen adalet, adalet değildir. Acılarımıza kalbimize gömüp adaletin tecelli etmesini büyük bir sukut içinde bekledik. Lakin Besni’de yıkılan binalardan hiçbirinde hala iddianame hazırlanmadı. Bilirkişi raporları gelmiş değil… Dosyadaki eksikler tamamlanmış değil… Üzümkent A ve B bloklarda hayatını acımasızca kaybeden 80 kişinin yakınları Emniyette Müteahhidin Şükrü İşitmen olduğuna dair ifade vermiş olmasına rağmen, tüm memleketin burayı yapanın Şükrü İşitmen olduğunu söylemesine rağmen Neden tutuklanmamıştır. Evet, sormak istiyoruz, bu kadar delil, şahit ifadeleri ayan beyan ortadayken Şükrü İşitmen Üzümkent dosyasında neden tutuklu değildir?

İdari soruşturmalar neden hala açılmamıştır! Binaların yapım aşamasında denetim yetkisi olanlar, Yapı ruhsatlarının altında imzası olan kişiler de hala aramızda gezmektedir” 

ENKAZ ALANINA KARANFİLLER BIRAKTILAR

Besni’nin depremden sonraki dönemi en zor yaşayan ilçelerin başında geldiğini ifade eden Yiğit konuşmasını şöyle tamamladı; “Yaşadığımız felaketin, yüzyılın değil milenyumun felaketinin üzerinden bir yıl geçmiş bulunmaktadır. Sizi her ne kadar o günleri tekrar yaşamak istemesek de, kısa bir hatırlatma yapmak istemekteyiz. 

Yaşadığımız bu felaketin ardından tüm ülke olarak zor zamanlar geçirdik ama eminim ki bu dönemi en zor yaşayan yerlerden birisi de ilçemiz Besni’dir. Çünkü depremin ilk dakikalarından itibaren enkaz başında sevdiklerinden bir haber almak ümidiyle, enkazın başında bekleyen binlerce vatandaşımızın çaresizliğine hep beraber şahit olduk. Depremin ilk anından beri devletin yardım elini bekleyen vatandaşlarımız ne yazık ki yıkılmıştır.

Bizler bu binalarda canlarımızı yitirdik, bu binalar da ihmali olan herkesin istisnasız en ağır şekilde ceza almalarını istiyoruz ve bunun için hukuki yollardan son nefesimize kadar mücadele edeceğiz.”

Basın açıklamasının ardından vatandaşlar enkaz alanında kalan kolon parçasına karanfil bırakırken kolonda kullanılan kumun dere taşıyla doldurulduğu dikkatlerden kaçmadı. Depremde hayatını kaybedenlerin yakınları ise enkaz alanını görünce gözyaşlarına boğuldu. Enkaz alanında ağıt yakan kimi vatandaşlar ise sinir krizleri geçirdi. 

CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre ve parti yöneticileri de toplanan vatandaşlara destek olmak amacıyla yanlarına gelerek yapılan basın açıklamasına destek verdi.  


Anahtar Kelimeler: üzümkent müteahhit deprem besni

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor