9. Köy Projesi Bölgesel Telif Desteği Programı Başvuruları Başladı

9. Köy Projesi Bölgesel Telif Desteği Programı kapsamında, hazırlanan haberler için telif desteği sağlanacak.

GÜNDEM 9.02.2024 10:53:00 0
9. Köy Projesi Bölgesel Telif Desteği Programı Başvuruları Başladı

6 Şubat depremlerinden etkilenen Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa ve Hatay illerinde ikamet eden gazetecilere yönelik düzenlenen "9. Köy Projesi Bölgesel Telif Desteği Programı" başvurularını almaya başladı. Program kapsamında, hazırlanan haberler için telif desteği sağlanacak.

Başvuran gazetecilere, haber başına brüt 800 Norveç kronu karşılığı Türk lirası telif ödemesi yapılacak. Bir çağrı döneminde en fazla 5 haber karşılığında telif desteği alınabilecek. Katılımcıların başvurularının kabul edilmesi durumunda, Gazeteciler Cemiyeti'nin eğitim platformu olan egitim.gc-tr.org adresinde bulunan 3 saatlik eğitim videolarını izleyerek sertifika programını tamamlamaları gerekecek.

Telifli haber hazırlayabilmek için eğitim videolarını izlemenin zorunlu olduğu programda, başvuru sahiplerinden aranan kriterler şu şekilde sıralandı:

Fiil ehliyetine sahip olmak,

45 yaşından küçük olmak,

Daha önce gazetecilik mesleğini icra etmiş olmak (mesleki tecrübesi olmayan kişiler için iletişim fakültesi mezunu olma şartı bulunmaktadır),

Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa ve Hatay illerinde ikamet eden gerçek kişiler başvurabilir,

Medya alanında faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşu veya sendika üyesi olmak tercih sebebi olacaktır.

Başvurular için gereken formu doldurmak yeterli olacaktır. Başvuru sonuçları ile ilgili proje ekibi, başvuru sahiplerine dönüş yapacak ve başvuru onaylanması halinde izlenmesi gereken eğitim videoları ve telif programına dair detaylar paylaşılacaktır.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor