ACAR: BU YOLA TOPLUMSAL iTTiFAKIN ADAYI OLARAK ÇIKTIM

31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçim öncesi Besni Seçim Koordinasyon merkezini törenle açan CHP'nin açılışı adeta mitinge dönüştü.

SİYASET 7.03.2024 20:36:00 0
ACAR: BU YOLA TOPLUMSAL iTTiFAKIN ADAYI OLARAK ÇIKTIM

31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçim öncesi Besni Seçim Koordinasyon merkezini törenle açan CHP'nin açılışı adeta mitinge dönüştü. Açılışta konuşan Belediye Başkan adayı Vakkas Acar toplumsal ittifakın adayı olarak yola çıktığını dile getirerek Besni’ye hak ettiği hizmetleri kazandıracaklarını söyledi.

ACAR'IN KONUŞMASI AÇILIŞA DAMGA VURDU

Seçime sayılı günler kala seçim koordinasyon merkezini açan CHP’nin açılış töreni yoğun bir katılımla gerçekleşti. Açılışa damga vuran ise Belediye Başkan Adayı Vakkas Acar’ın konuşması oldu. Konuşmasında gerek pandemide gerekse de depremde her  zaman vatandaşın yanında olduğunu ifade eden Acar diğer belediye başkan adaylarına da serzenişte bulunarak; “Şuan da bu şehri teslim almaya gayret edenler var, neymiş depremden dolayı zarar gören halka iktidar partisi mensubu olduğu için her türlü imkanı sağlayacakmış. Ben enkaz altında sana bildirim atarken neredeydin? Daha önceki depremlerde enkaz üzerinde kimse var mı diye sesleniyorduk, bu büyük felakette enkazın üzerinde yoklar altındakiler sesimizi duyuyor musunuz diye seslendi bize, sen o zaman neredeydin?” diyerek tepki gösterdi.

AÇILIŞ MİTİNGE DÖNÜŞTÜ

Atatürk Caddesi üzerindeki seçim koordinasyon merkezinin açılışına CHP Adıyaman Milletvekili ve Belediye Başkan adayı Abdurrahman Tutdere, CHP İl Başkanı Engin Doğan, Gölbaşı Belediye Başkanı İskender Yıldırım, Şambayat Belediye Başkanı Nejdet Arıcı, CHP İlçe Başkanı Asım Öcal, parti yetkilileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan törende açılış konuşmasını yapan CHP İlçe Başkanı Asım Öcal, geçmiş dönemlerde belediye başkanlığı yapan ve halk arasında hala minnetle bahsedilen Hüseyin Baykara ve Mustafa Oruçoğlu’nun başkanlıklarından örnekler vererek belediyeciliğin Cumhuriyet Halk Partisinin işi olduğunu dile getirdi. Başkan Öcal; “Biz size son zamanlarda kaybolan toplumsal barışı tekrar sağlama sözü veriyoruz” dedi. 

Öcal’ın ardından konuşan CHP İl Başkanı Engin Doğan ise, açılışı mitinge dönüştüren kalabalığa teşekkür ederek; “Bu birlik resmi Vakkas Acar ve ekibinin başarısıdır. Sizden iki şey istiyorum, önce 31 Mart’ta Vakkas Acar’ı belediye başkanı yapacağız sonra da 6 Şubat’ta bizi unutanlara hakkımızı helal etmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

ACAR: SİZLERİN YÜZÜNÜ KARA ÇIKARMACAĞIM

Daha sonra kürsüye gelerek vatandaşlara seslenen CHP Belediye Başkan adayı Vakkas Acar, açılış için meydanı dolduran vatandaşlara teşekkür ederek konuşmasına başladı. Acar; “Sizlerin yüzünü kara çıkarmayacağım. Sizin hakkınız olan her kuruşu, bütün her şeyi şeffaf bir şekilde sizlerle paylaşacağım. Bu şehri sizlerle birlikte yöneteceğiz. Bundan hiç kimsenin kaygısı olmasın” diye konuştu.

Acar konuşmasının devamında siyasete çıkış yolcuğundan bahsederek Kesmetepe’de başkanlık yaptığı dönemlerde vatandaşlarla buluşturdukları hizmetleri anlattı. 

Daha sonrasında 2019’daki seçimde kaybetmiş olmasına rağmen sonuna üzülmeden çalışmaya devam ettiğini aktaran Acar; “Halkın iradesi bizim başımızın üzerindedir dedik. Halk bize iktidar değil muhalefet yetkisi verdi dedik. Seçilen seçilmeyen bütün meclis üyelerimle Pazar günü sandığa giden halkımıza sizin verdiğiniz karar bizim başımızın üzerinde biz size küsmüyoruz, bizim için en önemli karar sizin kararınızdır dedik. 2019’un Nisan ayından bugün 2024’ün Mart ayına kadar hep sizlerle beraberiz bugünden sonra da beraber olmaya devam edeceğiz” dedi.

“SEÇİM BİTTİĞİNDE GİDECEĞİM BİR BAŞKA EVİM YOK BENİM EVİMDE, YOL ARKADAŞLARIM DA SİZSİNİZ”

Acar şöyle devam etti; “Benim seçim bittiğinde elime alıp gideceğim bir valizim yok. Beni tercih etmediğiniz durumda arabama binip gideceğim bir başka evim yok. Benim evim de, yol arkadaşlarım da sizsiniz. 5 yıl nasıl burada olduysak bir beş yıl daha burada olacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Sizleri ben ailem görüyorum” diye konuştu.

2019 seçimlerinden sonra vatandaşın verdiği muhalefetlik yetkisini en iyi şekilde kullanmaya çalıştıklarını kaydeden Acar, geçen beş yıllık süre boyunca vatandaşın tüm sorun ve sıkıntılarının takipçisi olarak her zaman dile getirmeye gayret gösterdiklerini belirtti. 

Dünyanın ve Türkiye’nin pandemi ve depremler nedeniyle çok kötü bir beş yıl geçirdiğini ifade eden Vakkas Acar, vatandaşın bu zor zamanlarında her zaman yanında olduklarını, o dönemlerde ellerinden geldiğince mağdur olan esnaf ve vatandaşlara destek olduklarını kaydederek; “Hem esnafımızın hem de vatandaşımızın maddi ve manevi yanında olmaya gayret gösterdik” dedi

“TÜM DÜNYANIN BİZE GÖZYAŞI DÖKTÜĞÜ DÖNEMDE GELİP ELİNİZİ BİLE SIKMAYAN İNSANI AFFEDECEK MİSİNİZ?

Konuşmasında 6 Şubat depremlerine de değinen Acar; “O gün çok kötü bir gündü. O gün yalnız bırakıldık, enkaz altında bize mesaj atan hemşerilerimizi gördük. Biz o zaman elimizden geleni yapmaya çalıştıysak da maalesef herkesi kurtaramadık. Depremde hayatını kaybedenlere bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Ama bugün bu şehre aday olarak bu şehri bana teslim edin diyen bazı aday arkadaşların, tüm dünyanın bize gözyaşı döktüğü o dönemde gelip bizim elimizi sıkmadığını gördük. Tüm dünyanın her şeyi ile aramızda olup, bizlerin acısını paylaşıp bizlere yardım ettiği bir dönemde size geçmiş olsun bile demeyen insanı affedecek misiniz?”

“SEN BU ŞEHRİN EN EMİN KİŞİSİ DEĞİLSİN”

Acar şöyle devam etti; “Biz o gün hep birlikte omuz omuza acımızı paylaştıysak bir birimize yardım ettiysek, bunu siyaset için yapmadık, insan olduğumuz için yaptık. O yüzden ilçemizde şuan yedi tane belediye başkan adayımız var. Ben bu söylediklerime hepsini katmıyorum. O gün sizi aramayan, taziyenizi paylaşmayan, ne yapabiliriz demeyen adaylardan bahsediyorum. Bunları siz çok iyi biliyorsunuz.  Şuan da bu şehri teslim almaya gayret edenler var, neymiş depremden dolayı zarar gören halka iktidar partisi mensubu olduğu için her türlü imkanı sağlayacakmış. Ben enkaz altında sana bildirim atarken neredeydin? Daha önceki depremlerde enkaz üzerinde kimse var mı diye sesleniyorduk, bu büyük felakette enkazın üzerinde yoklar altındakiler sesimizi duyuyor musunuz diye seslendi bize, sen o zaman neredeydin? Bizim yaşadığımızı yaşamadığın halde gelmedin buraya, senin için sızlamadı o yüzden bu millet bu şehri sana teslim etmez kardeşim. Belediye başkanı şehrül emindir. Sen bu şehrin en emin kişisi değilsin. Çünkü sen bu şehrin en kötü zamanında yanında olmayan insansın”

“BİR ŞEHRİ MAĞDUR OLANLARA, YAZIK BİR KERE DE BU OLSUN DİYENLERE TESLİM ETMEYİN”

Acar; “Sizden bir aday olarak istirham ediyorum. Lütfen, bu şehri kime teslim edeceğinizi sorun. Çünkü 5 yıllığına teslim edeceksiniz. Bir beş yıl daha geçsin demeyin. Bir de çok üzüldüğüm bir nokta var. Bir şehri mağdur olanlara, yazık bir kere de bu olsun diyenlere teslim etmeyin. Eğer bir insan mağdursa hep birlikte gelin bir kasa kuralım, onun mağduriyetini ortadan kaldıralım. Bunun yolu beş yıllığına beş bin yıllık geçmişe sahip kadim bir şehri teslim etmek değildir. Yazık ederiz bu şehre” dedi.

“BEN BU YOLA TOPLUMSAL İTTİFAKIN ADAYI OLARAK ÇIKTIM”

Adaylık kararını nasıl aldığından bahseden Acar yaklaşık 6 ay öncesinde tek tek vatandaşları ziyaret ederek onlara danışarak yola çıktığını söyledi. Acar; “Danıştığım insanlar evet, bu şehrin birçok sorunu var. Bu şehrin yapılması gereken ve geciken birçok sorun ve sıkıntısı var bunları senin yapacağına inanıyoruz diyerek bize destek veren büyüklerimizin olurunu alarak ben aday adayı başvurusunu yaptım. Bu şehre kim bir taş koymuşsa, kimin bir faydası olmuşsa parti gözetmeksizin herkes ziyaret etti. Çünkü ben bu yola toplumsal ittifakın adayı olarak yola çıktım.  Sadece bir partinin değil, bütün toplumun, bu şehirle ilgili kaygısı olan, bu şehirle ilgili hiçbir bireysel menfaati olmayıp tamamen toplumsal menfaatler üzerine endişesi olan bütün halkımızla beraber yola çıktık” dedi.

Vatandaşların teveccühü ile başkanlığı seçildiğinde yaptıkları her şeyden vatandaşın haberinin olacağını belirten acar şeffaf belediyecilik anlayışıyla hareket eden bir yönetim olacaklarını kaydetti. Bunu Kesmetepe’deki başkanlık yaptığı yıllarda başardığını vurgulayan Acar, Besni’de de ihaleler dahil tüm her şeyi halka açık yapacağını ve bunu Besni’de de başaracağının altını çizdi. 

Acar şöyle devam etti; “Biz hiç kimseyle kavga etmeye gelmiyoruz. Burada olan ya da olmayan tüm Besnililer, hangi görüş ve düşüncede olursa olsun bizim iktidarımızda kesinlikle kavga olmayacak. Kucaklaşma ve barış olacak, hangi partili isen başımın üstünde yerin var. 

Göreve geldiklerinde işçilerin işten çıkarılması hakkında da açıklamada bulunan Acar, alın teri dökerek işini yapan hiç kimseyi işten çıkarmayacağını belirtip halk arasında “bankamatikçi” olarak alın teri dökmeden maaş alanlar içinse “gözünün yaşına bakmayacağım” ifadelerini kullandı. Acar konuşmasını projelerinden bahsederek sonlandırdı. Son olarak konuşan CHP Adıyaman Milletvekili ve Belediye Başkan adayı Abdurrahman Tutdere; “İnşallah siz Besni’de Vakkas Acar’ı Adıyaman’da da Tutdere’yi seçeceksiniz. Omuz omuza sizin hak mücadelenizi sonuna kadar sürdüreceğiz” dedi. Konuşmaların ardından seçim koordinasyon merkezinin açılışı yapıldı.


Anahtar Kelimeler: : TOPLUMSAL iTTiFAKIN ADAYI OLARAK ÇIKTIM

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor