Adıyaman İl Özel İdaresi, kendi enerjisini üretmeye başladı

Adıyaman İl Özel İdaresi tarafından kurulan 1 megawatt güce sahip güneş enerji santralinde üretilen enerji ile aylık 750 bin Liralık enerji giderinden tasarruf sağlıyor.

GÜNDEM 19.10.2023 10:36:00 0
Adıyaman İl Özel İdaresi, kendi enerjisini üretmeye başladı

Adıyaman Valiliği İl Özel İdaresi tarafından merkeze bağlı Kayacık köyünde yaklaşık 25 bin metrekare alan üzerine 1 mega watt gücünde güneş enerji santrali ve enerji nakil hattı yapıldı. 2 bin 400 adet panelin kurulduğu GES’te 1 milyon 900 bin kw üretim yaparak, aylık ortalama 750 bin TL getiri sağlayacak. Üretilen enerji mahsuplaşma yöntemiyle parke üretim tesisi, asfalt plent tesisi, beşpınar mesire alanlarının elektrik giderlerini karşılayacak. 

Adıyaman Valisi Osman Varol, Vali Yardımcısı Mehmet Tığlı, İl Özel İdare Genel Sekreteri Sami Işık, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Can Erdoğan ile GES alanında incelemede bulundu. Vali Osman Varol, Sami Işık’tan enerji alanıyla ilgili bilgiler aldı. 

Vali Osman Varol, İl Özel İdarenin kendi öz kaynakları ile bu tesisi yaptığını belirterek, “Kayacık köyümüzde İl Özel İdaremizin gerçekleştirdiği önemli bir yatırımı inceledik. Burası toplamda 20 bin metrekarenin üzerinde bir alan ve bunun yaklaşık 11 bin metrekaresi üzerinde de panellerimiz bulunuyor. İl Özel İdaremiz kendi öz kaynaklarıyla bu yatırımı gerçekleştirdi. Bu yatırımın amacı İl Özel İdaremizin çeşitli tesisleri var. Asfalt plentimiz, taş fabrikamız, kendi tesisleri, binaları bulunuyor. Mahsuplaşma yöntemiyle elektrik giderlerinde tasarruf yapabilmek için bunu gerçekleştirdik. Bu 1 megawatlık tesis yıllık olarak 1 milyon 900 kilowatt elektrik üretecek. Şuan üretime başladık. Bu tesisin bize aylık olarak yaklaşık 750 Liralık bir getirisi var. Özel İdaremizin enerji giderlerinde 750 bin Liralık bir tasarrufta bulunuyoruz. Bunu yıla vurduğumuzda yaklaşık 9 milyon Liralık tasarruf yapılıyor. Buda bu tesisin 2,5 senede 3 senede kendi giderini, buraya yapılan yatırımı amorti edeceği anlamına geliyor” dedi. 
 


Haber Kaynak : İHA

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor