Adıyaman’da Gazze yararına sanat sergisi açıldı

Kahta ilçesinde Gazze’ye yardım amaçlı özel sanat sergisi açıldı.

KÜLTÜR-SANAT 17.02.2024 11:38:00 0
Adıyaman’da Gazze yararına sanat sergisi açıldı

Kahta İlçe Müftülüğü’nün öncülüğünde Gazze’ye yönelik yardım amacıyla düzenlenen özel sanat sergisi kapılarını açtı. Etkinlikte sanatseverler Gazze’ye duydukları duyarlılığı sanatın gücüyle birleştirerek sergiyi ziyaret etti. Sergiye, sanatseverler yoğun ilgi gösterirken ziyaretçiler hem sanatın güzelliklerini hem de Gazze’ye yapılan bu anlamlı katkıyı bir arada deneyimleme fırsatı buldu. Sergide yer alan çeşitli sanat alanlarından gelen eserler, Gazze’nin yaşadığı zorluklara dikkat çekerken, umudu ve dayanışmayı da simgeliyor. 
Sergiye katkı sunan birçok sanatçı, eserleriyle Gazze’ye destek mesajlarını aktardı. Sergide, Hattat Mahmud Şahin, Hattat Halil Karaca, Hattat Emre Özdemir, Doç. Dr. Ebubekir İnan, Hattat Ömer Taş, Hattat Ramazan Taştan, Hattat Şerife Ergen, Hattat İbrahim Akgün, Abdülhamid Özçelikel, Hattat Hüseyin Seyhan Fidan, Ebru Sanatçısı Ahmet Çevik, Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Öğr. Gör. Büşra Kuruçay, Dr. Öğr. Üyesi Semih Çınar, Öğr. Gör. Mehmet Demiralp, Hattat Mehmet Bayram ve Ebru Sanatçısı Mustafa Erkan gibi isimlerin eserleri sergilendi. Sergide Ebru, Hüsn-i Hat, Bakır Kakma, Filografi, Yağlı Boya ve Baskı gibi çeşitli sanat alanlarından gelen eserler yer alıyor. 
Serginin açılışında konuşan Kahta Müftüsü Rıfat Çevik, Gazze’ye yönelik bu destek etkinliğinin önemine vurgu yaptı. İnsani yardımın ve dayanışmanın önemini belirten Çevik, sanatın birleştirici gücüyle yapılan yardımların daha da anlamlı hale geldiğini ifade etti. Kahta Müftülüğü’nün öncülüğünde düzenlenen etkinlik, sanatın ve insanlığın sınırlarını aşarak, umudu ve dayanışmayı bir araya getiriyor. Etkinlikle, Gazze’deki drama sessiz kalanları cesaretlendirerek sanatın gücü ile tepki göstermeleri için bir örnek teşkil etmesi hedefleniyor. 
Sergi, Kahta Müftülüğü çok amaçlı salonunda 20 Şubat’a kadar 10.00-20.00 saatleri arasında ziyarete açık olacağı bildirildi. 
 


Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: gazze sanat sergi

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor