Adıyaman’da yapay zeka destekli siyer yarışması

Kahta ilçesinde "Rehberim Peygamberim" adlı liseler arası siyer yarışması, yapay zeka teknoloji desteğiyle gerçekleştirildi.

EĞİTİM 28.02.2024 10:03:00 0
Adıyaman’da yapay zeka destekli siyer yarışması

Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğü işbirliğiyle düzenlenen yarışmada öğrencilere Peygamber Efendimizin hayatını öğrenme ve anlama fırsatı sunuldu. Henüz geliştirme aşamasında olmasına rağmen, yarışma sürecinde kuralları açıklayarak ve katılımcıları yönlendirerek önemli bir rol üstlendi. Yapay zekanın yarışma kuralları hakkında bilgilendirme yapması ve izleyicilere hitap etmesi, katılımcılarda ve izleyicilerde büyük bir heyecan oluşturdu. Yapay zekanın etkinlik sırasında ışıkları kapatıp açması ise unutulmaz anlar arasında yerini aldı. 
Yarışma formatı olarak, öğrencilerin daha önceden okudukları siyer kitabına dayalı sorularla bilgilerini test etmeleri için internet üzerinden popüler bir eğitim platformu kullanıldı. Öğrenciler, tabletlerindeki uygulama üzerinden sorulara cevap verdi. Bu interaktif yaklaşım, yarışmanın dinamizmini ve katılımcıların etkileşimini artırırken, öğrenciler ve izleyiciler arasında büyük bir heyecan oluşturdu. 
Yaklaşık 20 okulun yer aldığı yarışmada Ebu Sadık Anadolu İmam Hatip Lisesi, Kahta GAP Anadolu Lisesi, Kahta Anadolu Lisesi, Abdullah Öztürk Çok Programlı Anadolu Lisesi, Borsa İstanbul Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Borsa İstanbul Fen Lisesi finale kaldı. Yarışma sonunda Kahta GAP Anadolu Lisesi birinciliği elde ederken Ebu Sadık Anadolu İmam Hatip Lisesi ikinci, Borsa İstanbul Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ise üçüncü oldu. Ödül töreninde, dereceye giren öğrencilere ödülleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Lütfü Başli ve İlçe Müftüsü Rıfat Çevik tarafından takdim edildi. 
İlçe Milli Eğitim Müdürü Lütfü Başli, “Bu tür teknolojik entegrasyonların öğrenci katılımını ve etkileşimi artırmanın yanı sıra, öğrenme deneyimini de geliştirdi. Etkinlik, hem öğrencilerin siyer bilgilerini pekiştirmelerine yardımcı oldu hem de Peygamber Efendimizin örnek hayatını daha yakından tanıma fırsatı sundu” şeklinde konuştu. 
İlçe Müftüsü Rıfat Çevik ise başta yarışmaya katılan tüm öğrenciler olmak üzere programın hazırlanmasında ve düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek başarılar diledi. 
 


Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: Adıyaman siyer yarışma

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor