Adıyaman'da depremde kaybolan 6 vatandaş bir yıldır bulunamadı

Adıyaman'da 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerin ardından kaybolan 6 vatandaş hala bulunamadı.

GÜNDEM 2.02.2024 19:37:00 0
Adıyaman

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, konuyla ilgili olarak İçişleri Bakanlığı'na çağrıda bulunarak, kamuoyuna açıklama yapılması talebinde bulundu.

6 Şubat depremlerinin birinci yıl dönemine az bir süre kala, depremzedelerin yakınları hala kayıp olan sevdiklerine ulaşamamanın acısıyla baş başa kalmış durumda. Milletvekili Tutdere, daha önce verdiği soru önergelerine yanıt alamamış olmasından dolayı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya çağrıda bulundu. Depremde kaybolan vatandaşların akıbeti hakkında kamuoyuna açıklama yapılması gerektiğini ifade etti.

Tutdere, açıklamasında, "Deprem illerinde depremzedelerin sorunları katlanarak devam ediyor. Barınmadan sağlığa eğitimden spora her alanda vatandaşlarımız ciddi anlamda sorunlarla karşı karşıya kalıyorlar. Bu sorunların yanında vicdanlarımızı kanatan ve gerçekte Türkiye Cumhuriyeti devletine yakışmayan büyük bir acı tablo ile karşı karşıyayız; yakınlarından haber alamayan yurttaşlarımızın sorunu." dedi.

Deprem Mağdurları ve Kayıp Yakınları ile Dayanışma Derneği'nin verilerine göre, Adıyaman'da 38'i çocuk olmak üzere toplamda 145 depremzede halen kayıp durumda. Milletvekili Tutdere, İçişleri Bakanlığı'nın bu konuda gerekli bilgilendirmeyi yapmaması durumunda yetkililere çağrıda bulunarak vatandaşların haklı endişelerine çözüm getirilmesini talep etti.

Milletvekili Tutdere, çağrısında şu ifadelere yer verdi:

“Deprem illerinde depremzedelerin sorunları katlanarak devam ediyor. Barınmadan sağlığa eğitimden spora her alanda vatandaşlarımız ciddi anlamda sorunlarla karşı karşıya kalıyorlar. Bu sorunların yanında vicdanlarımızı kanatan ve gerçekte Türkiye Cumhuriyeti devletine yakışmayan büyük bir acı tablo ile karşı karşıyayız; yakınlarından haber alamayan yurttaşlarımızın sorunu. Deprem illerinde 100’den fazla vatandaşımızın akıbetinin ne olduğu konusunda herhangi bir bilgi yok. İçişleri Bakanlığımıza buradan açık çağrı yapıyoruz; birinci yıl dolmak üzere, kayıp şahıslar konusunda bugüne kadar ne tür çalışmalar yaptınız, vatandaşlarımızın akıbetini neden tespit etmediniz, ailelere neden doyurucu bir açıklama yapmadınız? İçişleri Bakanlığının bütün yetkili kurumlarını göreve davet ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Türkiye’de bir afette kaybolmuşsa, vefat etmişse, yaralanmışsa, akıbeti neyse devletin, hükumetin bu konuda akrabalarına, yakınlarına ve ailelerine bilgi vermesi anayasal görevidir. Kayıp şahıslar hakkında kamuoyuna ve yakınlarına yeterli ve açıklayıcı bilgi vermelerini bekliyoruz.”

DEPREMDE KAÇ KAYIP VAR?

Deprem Mağdurları ve Kayıp Yakınları ile Dayanışma Derneğinin rakamlarına göre, depremde 38’i çocuk olmak üzere 145 depremzededen halâ haber alınamıyor. Adıyaman’da ise DEMAK-DER listesindeki 2 depremzede ile birlikte toplam 6 kayıp bulunuyor.


Anahtar Kelimeler: depremzede kayıp tutdere

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor