Adıyaman'da görme engelli lise öğrencisi akıllı bastonuna kavuştu

Tandoğan Rotary Kulübü ile Nemrut Rotary Kulübü'nün işbirliğiyle Adıyaman Fatih Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi görme engelli Sümeyye Başaran, akıllı baston we-walk'a kavuştu.

GÜNDEM 24.01.2024 19:50:00 0
Adıyaman

Rehabilitasyon merkezinde akıllı baston kullanma eğitimini tamamlamak üzere olan Sümeyye Başaran, bu mutluluk verici hediyeyle yeni bir deneyime kavuştu. Bastonu kullanarak artık kendi kendine yetebileceğini düşündüğünü belirten Başaran, okula servis ile gitmek zorunda kalmasına rağmen we-walk sayesinde bağımsızlığına kavuşacağı için çok sevinçli olduğunu ifade etti. Kendisine bu anlamlı hediyeyi gönderenlere teşekkürlerini iletti.

Tandoğan Rotary Kulübü Başkanı Tülin Çetin, bu yıl gerçekleştirilen bazı organizasyonlardan elde ettikleri gelirle deprem bölgesinde yaşayan görme engelli bir kişiye we-walk akıllı baston almak istediklerini belirtti. 

Bu projenin Adıyaman'da gerçekleştirildiği bilgisini paylaşan Çetin, “Sümeyye Başaran'ın we-walk ile daha başarılı bir eğitim hayatına sahip olacağına ve günlük ihtiyaçlarını bağımsızca karşılayabileceğine inanıyorum. Bu güzel projede kendilerine destek olan Nemrut Rotary Kulübü Başkanı Mehtap Binzet ve eşi Engelsiz Toplum Komite Başkanı Ferit Binzet’e de teşekkür ederim Çünkü Adıyaman ile ilgili her konuda Rotary yardımlarının doğru yerlere ulaşması adına büyük emekler harcıyorlar. Adıyamanlı kardeşlerimize yardım edebilmek için elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz. İnşallah en kısa zamanda Adıyaman eski ihtişamlı günlerine kavuşacak. Bizlerde her zaman olduğu gibi tüm gücümüzle sizlere destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

Nemrut Rotary Kulübü Başkanı Mehtap Binzet:”Tandoğan Rotary Kulübümüzün gönderdiği bu anlamlı hediye, görme engelli kardeşimizin yaşadığı mutluluğu arttırırken, ona günlük hayatında bağımsızlık ve özgüven sağlayacak bir araç sunuyor. Bu tür yardım ve desteklerin toplumun birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirdiği unutulmamalıdır. Ben akıllı baston we-walk gönderen Tandoğan Rotary Kulübümüze ve sevgili Başkanımız Tülin Çetin’e teşekkür ediyorum. Sümeyye Başaran'ın we-walk ile hayatına devam etmesinin yanında, böylesine anlamlı projelerin daha da yaygınlaşması ve daha fazla görme engelli bireye ulaşması dileğiyle, bu tür başarılı işbirliklerinin artarak devam etmesini diliyorum” dedi.


Anahtar Kelimeler: rotary engelli adıyaman

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor