Adıyaman’daki yüzen adalar özelleştirilip turizme açılacak

Çelikhan Belediye Başkanı Mahmut Şahin, ilçenin sembolü haline gelen yüzen adaları yap-işlet-devret ile özelleştirip, turizme açmayı hedefliyor.

GÜNDEM 13.04.2024 19:49:00 0
Adıyaman’daki yüzen adalar özelleştirilip turizme açılacak

31 Mart seçimlerinde DEVA Partisinden Çelikhan Belediye Başkanı seçilen Mahmut Şahin, üzerinde önemle durduğu projesini Serbestiyet'e anlattı.

Şahin açıklamasında şunları kaydetti; "İlçe Nüfus Müdürlüğü’nde çalışıyordum. Amcam Mahmut Şahin geçmişte Demokrat Parti’den üç dönem seçilmişti. Bu yüzden ilçede tanınırlığımız vardı. Bana başka partilerden de teklifler yapıldı fakat ben Babacan’ın dürüst duruşunu çok beğeniyordum. Bu yüzden DEVA Partisi’nden aday olmak istedim.”

“Zaten Çelikhan teşkilatını da ben kurdum. Aynı zamanda bu seçimlerde Çelikhan’da adaylığını açıklamış ilk resmi aday da bendim. İnsanların bize olan tepkileri çok güzeldi. Güzel olmasaydı zaten 20 yıllık bir iktidarı da deviremezdik. Ben 20 yıllık bir iktidarı devirdim.”

“Finansman bulursak Çat Barajı üzerindeki yüzen adaları turizme açacağız”

“6 Şubat’taki depremlerin ardından ilçemizdeki bütün su kurudu. Şu an ilçemize su elektrikli sondaj makineleri ile geliyor.  Bu makinelerin enerji tüketimlerini güneş ve rüzgâr enerjisi ile karşılamayı düşünüyorum. Çelikhan ilçemizde Çat Barajı var. Eğer finansman bulursam bu barajın üzerindeki yüzen adaları turizme açarak devretmek istiyorum. Yap, işlet, devret modeliyle bir şirkete verip buradaki âtıl durumda kalmış adaları devretmeyi planlıyoruz. Barajın etrafına koşu yolları, teleferik, Bungalov evler yaptırma fikrimiz var, gerçekleştirebilirsek Çelikhan turizmine katkı sağlayacağız. Burada belediyenin maddiyat bulması çok zor, çünkü burası bir köy yeri. Halkın tamamı çiftçilik ile uğraşıyor. Bu yüzden yapabileceğimiz şeyler de çok kısıtlı.”

“İlçede çarpık yapılaşma çok arttı”

“Amcam Mahmut Şahin’in döneminde imara çok önem verilmişti. Ondan sonra gelenler bu konuya pek dikkat etmedi, bu yüzden çarpık yapılaşma çok arttı. Fakat buna dur diyebilecek bir gücümüz maalesef yok. O zamanın şartlarına göre çok güzel hizmetler yapmıştı, inşallah biz ondan daha güzellerini yaparız.”

“Belediye mecliste DEVA 3, AK Parti 5, Gelecek Partisi de 1 meclis üyesi kazandı. Belediye mecliste AK Parti’nin oyu bizimkinden 200 oy kadar fazlaydı. DEVA Partisi azınlıkta fakat bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Eğer yanlış bir teklif yaparsak bizim meclis üyelerimiz de buna karşı çıkar.”


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor