Adıyaman'ın Yerinde Dönüşümünü Emlak Konut yapacak

Adıyaman'ın Yerinde Dönüşümünü Emlak Konut yapacak

GÜNDEM 2.01.2024 13:40:00 0
Adıyaman

6 Şubat günü yaşanan Asrın Felaketinin ardından şehirlerin yeniden ayağa kalkması için başlatılan Yerinde Dönüşüm Projesi için depremzede hak sahibi vatandaşlar Adıyaman merkezde yerinde dönüşüm çalışmalarına başlayan Emlak Konut’un Besni’ye de gelmesini istiyor. 

ESKİ TAS ESKİ HAMAM MÜTEAHHİTLER

6 Şubat’ta yaşanan yüzyılın felaketinin ardından bölgede yıkılan ve ağır hasar alıp sonradan yıkılan konut ve işyerleri için başlatılan yerinde dönüşüm projesinde müteahhitler asgari şartların çevre ve şehircilik bakanlığı tarafından açıklanmasının ardından hak sahipleri uygun gördükleri firmalar ile anlaşmaya başladı. Ancak, Depremden önce de burada faaliyet gösterip çoğu binası yıkılan ya da hasar alan aynı müteahhitler yerinde dönüşüm projelerine de giriyor. İnsanlar aynı müteahhitlere yeni evlerini yaptırmaya mecbur mu? Hayır değil! Neden mi?

EMLAK KONUT ADIYAMAN MERKEZDE…

Türkiye’nin en büyük konut üreten devlet teşekkülü olan Emlak konut Adıyaman’ın ana caddesi olan Atatürk bulvarındaki tüm konut ve işyerlerinin yapımını üstlendi. Peki, Adıyaman merkezi yapan Emlak Konut neden depremden en çok etkilenen Besni, Gölbaşı gibi ilçelere girmiyor? TOKİ ile birlikte Türkiye’nin en sağlam ve güvenilir konut yapıcısı olan Emlak Konut Besni’ye neden gelmiyor. Besni Merkezde sadece blok yeri olarak 88 blok yeri ya yakılmış ya da yıkılacak ve yerinde dönüşüme tabi olacak. Buradan Besni’nin yetkili mercilerine çağrıda bulunuyoruz. Emlak Konut’un Besni’ye gelmesi için hiçbir engel yok sadece talep etmeniz yeterlidir. Depremi yaşamış evi yuvası yıkılmış insanımıza güvenle oturacakları evler yapmak sizin görevinizdir.


Anahtar Kelimeler: emlak konut deprem dönüşüm

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor