Adıyamanlı yazara Kıbrıs’ta yoğun ilgi

.

GÜNDEM 15.11.2023 16:26:00 0
Adıyamanlı yazara Kıbrıs’ta yoğun ilgi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) bir söyleşi ve kitap tanıtım günü gerçekleştiren Adıyamanlı Şair Yazar Fahrettin Çelik’e yoğun ilgi gösterildi. 

KKTC Adıyamanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği’nin organizesinde düzenlenen program Mağusa Gelişim Akademisinde gerçekleştirildi. Programa, Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay, Kültür Dairesi Müdürü Şirin Zaimağaoğlu, Alevi Kültür Merkezi Genel Başkanı Cengiz Demir, Adıyamanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Fikret Deniz, Kıbrıs Arama Kurtarma Derneği Başkanı Alpaslan Ulak, Kıbrıs’ta yaşayan çok sayıda Adıyamanlı vatandaş katıldı. 

Gazeteci Yazar Fahrettin Çelik gerçekleştirmiş olduğu deprem konulu söyleşisinde 6 Şubat depreminde yaşadıklarını aktararak, depremin bıraktığı izler, olumsuz etkileri, gösterilen dayanışma ve bundan sonraki muhtemel depremlere karşı alınması gereken tedbirleri anlattı. 

Deprem konulu şiirlerini de yorumlayan Çelik, 6 Şubat depreminde bir otelde enkaz altında kalan öğretmen ve öğrenciler ile deprem öncesi otelde gerçekleştirdiği ziyaret ve deprem sonrası bu gençler için verilen mücadeleleri de anlattıktan sonra kitaplarını imzaladı. Onlarca vatandaş kitap imzalatmak için uzun kuyruk oluşturdu. 

Programda bir konuşma yapan Adıyamanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Fikret Deniz, Adıyamanlı yazara bu kadar yoğun ilgi gösterilmesinden dolayı mutlu olduklarını ifade ederek katılımcılara teşekkür etti.  Şair Yazar Fahrettin Çelik’in katılımcıları oldukça duygulandırdığını belirten Deniz, katılımlarından dolayı kendisine teşekkür etti. 

Kültür Dairesi Müdürü Şirin Zaimağaoğlu ise yaptığı konuşmasında Adıyaman insanının her zaman olaylara olumlu yaklaştığını belirterek kendileri ile geçmişten gelen gönül bağı olduğunu söyledi. Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay ise 6 Şubat’ta Adıyaman’a gelerek yardımlar ve arama kurtarma çalışmalarına katıldıklarını, o kadar zor anlar yaşarken bile Adıyaman halkının göstermiş olduğu yardım ve misafirperverliğe şahit olduğunu söyleyerek Adıyaman ile her zaman iyi ilişkiler içerisinde olacaklarını, Adıyaman Belediyesi ile ortak projeler yürütmek istediklerini belirtti. 

6 Şubat depreminde vefat eden Kıbrıslı öğretmen ve öğrencilerin kabirlerini de ziyaret ederek dua eden Fahrettin Çelik, program çerçevesinde Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay, Alevi Kültür Merkezi Genel Başkanı Cengiz Demir, Dernek yöneticiler Fikret Deniz, Hüseyin Kayalar, Gazi Akıncı, Genç İşadamları Derneği Mevlüt Avcı’yı ziyaret etti. 
 


Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: Adıyamanlı yazara Kıbrıs’ yoğun

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor