AGC’nin ziyaretinde başkan Alkan’dan gazetemize önemli açıklamalar:

EKİPLERİMİZLE CANLA BAŞKA ÇALIŞIP MEMLEKETİMİZİ AYAĞA KALDIRACAĞIZ

GÜNDEM 20.04.2024 13:48:00 0
AGC’nin ziyaretinde başkan Alkan’dan gazetemize önemli açıklamalar:

Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Dişkaya, gazetemiz sahibi Tarık Önder ile birlikte Belediye Başkanı Reşit Alkan’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette gazetemize özel açıklamalarda bulunan Başkan Alkan, son bir haftadaki durumu ve çalışmalarını anlattı.

“GENEL OLARAK KONULARA HAKİMİZ”

31 Mart seçimlerinde Belediye Başkanı seçilen Reşit Alkan’a hayırlı olsun ziyaretleri sürüyor. Bu kapsamda kendisini ziyaret eden Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Dişkaya ve gazetemiz sahibi Tarık Önder’e göreve başladığı günden bu yanaki çalışmalarını ve belediyedeki son durumu anlatan Başkan Alkan, mahallelerdeki eksiklikler, personel giderleri ve yaptıkları hizmetler hakkında açıklamalarda bulundu.

Besni’ye en güzel hizmetleri yapma gayretinde olduklarını dile getiren Başkan Alkan; “Göreve resmi olarak başlamamızın bayramdan sonraki 5. Günü. Tabi ki bu memleketi yönetmeyle alakalı taleplerimizi seçim döneminde iletmiştik. Oy veren vermeyen herkese bir kez daha çok teşekkür ediyorum. Belediye olarak bir sürece girdik. Vatandaşlarımız müsterih olsun, belediye olarak Besni’mize en güzel hizmetleri yerinde ve zamanında yapacağız. Eksiklikleri biliyoruz, mahallelerin durumunu biliyoruz. Genel olarak konulara hakimiz. İnşallah seçim öncesi verdiğimiz sözlerin de takipçisi olarak sayın vekilimiz Ankara’da takip edecek ve bizlere yardımcı olacak” şeklinde konuştu.

“3-5 GÜN İÇİNDE İŞE ALINMIŞ KİŞİLER VARDI, ÜZÜLEREK ÇIKARDIK”

Belediyedeki personel ve mali duruma ilişkin de konuşan Alkan şöyle devam etti; “Belediye ile alakalı ne umduk, ne bulduk? Besni’nin nüfus sayısı belli buna göre iller bankasından gelen pay belli. Bunla alakalı personel noktasında daha önceden aldığımız duyumlara istinaden tabi ki fazlalık var. Bununla ilgili birkaç çalışmamız oldu. Son dönemde işe giren ve kanuni hak elde etmeyen arkadaşlarımızı memleket hizmetlerine sekte vurulduğu için çıkarmak durumunda kaldık. Tabi bundan zevk almıyoruz ama bunlarda 3-5 günlük sürede işe alınmış arkadaşlarımızdı. Bununla alakalı bir günlükte olsa üzgünüz ama biliyorsunuz söz verdik iş alanları açacağız. 

Mali anlamda ise muhasebe ekibimiz çalışıyor. Bir sonuç ortaya çıkaracaklar, çıkardıktan sonra da seçim öncesinde de söz verdiğimiz gibi vatandaşlarımızla paylaşacağız. Borçlarımız, alacaklarımız, ne durumdayız bunla ilgili yoğun bir şekilde çalışmamız var. Ama şundan emin olun ki tarafımızdan size hiçbir mazeret iletilmeyecek. Şöyle oldu böyle oldu demeyeceğiz. Canla başla 24 saat çalışacağız sanki görev süremizin bitimine üç ay kalmış gibi memleketimizin sorunlarına daha çok eğileceğiz ve zaman fakiriyiz deyip bu beş yılı çok güzel bir şekilde değerlendireceğiz”

“BURASI SİZİN EVİNİZ HER ZAMAN BEKLİYORUZ”

Reşit Alkan açıklamalarını şöyle tamamladı; “Söylemek istediğim şu, artık burada bir makam var. Vatandaşlarımız istediği an başkana ulaşabilir, burası sizin eviniz, sizin kapınız her zaman bekliyoruz, başımızın üstünde yeriniz var. Sonuna kadar söylüyoruz, biz bu memlekete hizmetkar olarak geldik, hizmetkarlık yapacağız. Dilek ve temenniler, sorun ve şikayetler için beyaz masayı açtık. Yine WhatsApp grubu kurduk. Çarşı merkezine ek hizmet binasını açtık. PTT yukarıdaydı sayın müdürümüzden rica ettik bir bölümünü aşağıya çektik. Artık bundan sonra ne temizlik noktasında ne hizmet noktasında sekteye uğrayacak hiçbir kalemimiz olmayacak. Belediyedeki ekiplerimizle canla başla memleketimize hizmet etmek üzere çalışıp memleketimizi ayağa kaldıracağız” 

DİŞKAYA: TEMENNİMİZ BESNİ’NİN AYAĞA KALKMASI

Ziyaretiyle ilgili konuşan Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Dişkaya ise; Bugün Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti olarak yönetim kurulumuzdaki Besni Ekspres Gazetesi ile birlikte il genelindeki ilk ziyaretimizi Besni ilçemize yaptık. Sayın belediye başkanımıza başarılar diledik. Tabi Besni Adıyaman’ın en büyük ilçelerinden bir tanesi. Depremin de ciddi manada vurduğu bir ilçe Besni. Tabi, başkanımızın işi kolay değil, rabbim yar ve yardımcısı olsun. Temennimiz bir an önce bu yaraların sarılması, bir an önce Besni’mizin, Gölbaşı’mızın, Adıyaman’ımızın ayağa kalkması. Biz başkanın bilgisiyle, birikimiyle, gerekli adımların atılacağı düşüncesindeyiz. Tabi genel anlamda da merkezi hükümetin desteğinin öneminin de farkındayız sayın başkanın öyle bir sorun yaşayacağını da tahmin etmiyorum. İnşallah burada dolu dolu gidecek projelerin, Hüseyin Özhan vekilimizin veya diğer vekillerimizin vasıtasıyla yağmur gibi yağmasını temenni ediyoruz. Bunların takibinde de olacağız. Ben buradan başkanımıza yeni görevinde başarılar diliyorum, hayırlı hizmetler yapmasını temenni ediyorum” dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor