Ahmet Aydın: Deprem bölgesi önceliğimizdir

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz’ın ziyaretinde soruları yanıtlayan Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, bakanlık olarak önceliklerinin deprem bölgesi olduğunu söyledi.

GÜNDEM 29.08.2023 13:20:00 0
Ahmet Aydın: Deprem bölgesi önceliğimizdir

Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, makamında GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz’ı ağırlayarak gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu.
Başkan Kıymaz'ın sorularını yanıtlayan Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, Hükümetin depremin ilk gününden itibaren bölgeye bütün gücüyle yardım ettiğini, enkazların ortadan kaldırılması ve barınma sorunlarının çözümü yolunda gayretlerin yanı sıra, bölgede ağır yara alan esnaf sanatkârla sanayiciler ve emekçilerin çalışma ortamlarının normalleştirilmesi için gayret gösterdiklerini ifade etti.

Aydın; “Depremin ilk günlerinde çadır, sonrasında konteynıra geçici barınma yerleriyle ilgili sorunları çözmeye çalıştık. Bununla beraber kalıcı konut inşaatları hemen başladı bu Ekim ayında Adıyaman’da bir kısım konutlar tamamlanacak ve hak sahiplerine teslim edilecektir” dedi. 

TYP kapsamında çalışmalar hakkında değerlendirmede bulunan Aydın; “TYP kapsamında çalışan kardeşlerimizin 9 ay daha çalışma sürelerinin artırılmasını sağladık. İşbaşı eğitim programı, sanayici ve çalışanlara destek olmanın yanı sıra depremde iş yerleri yıkılan esnaflara işlerini yapabilmeleri çalışma düzenlerinin devamı için konteyner iş merkezleri oluşturuldu. Bu çarşılarda esnaflarımız faaliyetlerini sürdürüyorlar. Şehirlerin normal hayata dönmesi için bir yandan kalıcı konutlar yapılıyor, diğer yandan mevcut sorunlar çözüme kavuşturuluyor. Şehrin her tarafı şantiye halinde. Hükümet olarak bütün toplantılarda deprem bölgesi her zaman birinci önceliğimiz. Yaşanan büyük felaketin ardından büyük millet ve devlet olmanın gereklerini yerine getiriyoruz. Böylesi bir felaketin altından her devlet kalkamaz. Devlet millet dayanışmasıyla her zorluğun üstesinden geleceğiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde her sorunun üstesinden gelmeyi başaracağız. 300 yılın en büyük felaketinde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılara şifa diliyorum hepimizin başı sağ olsun" şeklinde konuştu.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor