AKÇAABAT SPOR LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİME BAŞLADI

Hayırsever hemşerimiz İbrahim Erdemoğlu’nun üniversite yıllarını geçirdiği ve ticari hayatına ilk adımlarını attığı Trabzon’un Akçaabat ilçesine yaptırdığı 150 milyon TL değerindeki modern spor lisesinin eğitim öğretime başladı.

GÜNDEM 21.11.2023 15:20:00 0
AKÇAABAT SPOR LİSESİ  EĞİTİM ÖĞRETİME BAŞLADI

Hayırsever hemşerimiz Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu’nun katkılarıyla 2022 yılının Mayıs ayında temeli atılan Trabzon'un Akçaabat ilçesindeki spor lisesinin çalışmaları tamamlandı.4 katlı 16 derslikli lise, 2 katlı çok amaçlı spor salonu ve 5 katlı 144 kişilik öğrenci pansiyonu binasından oluşan Akçaabat Spor Lisesi Kompleksi öğrencilere kapılarını açtı. 

Akçaabat İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi’nde yetişecek öğrencilerin profesyonel olarak Türk ve dünya sporuna yön vereceğini vurgulayan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Spor Lisesi’nde hali hazırda eğitim gören ve görecek olan öğrencilerin eğitim süreleri boyunca spor alanında ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda spor eğitimi ile ilgili temel bilgi ve becerileri kazanmalarına yönelik eğitim öğretim göreceklerini belirtti.

Türk ve dünya sporuna katkıda bulunan ayrıca Türk Sporunu başarıyla temsil eden bireylerin Akçaabat’ta yetişeceklerini dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Modern materyallerle donatılmış, başarılı eğitim kadrosuyla öğrencilerin bedensel, zihinsel ve ahlaki gelişimine katkı sunan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi’nde öğrenciler, spor alanında ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda spor eğitimi ile ilgili temel bilgi ve becerileri kazanmalarına yönelik eğitim öğretim görecekler. Burada eğitim görüp mezun olan öğrencilerimiz, ülkemizin adını tüm dünyada duyuracak; şanlı bayrağımızı başarıyla dalgalandıracak bizlerin ise göğsünü kabartacaklar. Yine Spor Lisesinde eğitim öğretim gören öğrenciler, akademik kariyer yapabilecek, sporla ilgili yükseköğretim programlarına hazırlanabilecek; alanlarında en iyisi olacaklar. Uzmanlaştıkları spor branşlarıyla ilgili araştırma yaparak yorum ve uygulama yetkinliğine ulaşabilecek; spor disiplini ve centilmenliğini benimseyen bireyler olarak yine Akçaabat’ta yetişecekler. Geleceğimizin teminatı gençlerimizin bizleri başarılarıyla gururlandıracağı günlere gençlerimizi en temelden hazırlanıyoruz. Gençlere yatırım geleceğe yatırımdır. Güzel ülkemin tüm gençleriyle gurur duyuyorum. Spor aşkıyla eğitim ve disiplin birleştiğinde bir de tüm bunlar centilmenlikle harmanlandığında tüm dünyaya en güzel örnekleri teşkil eden gençler yetişmiş olacak. Bu gençler Akçaabat’tan yetişecek; Akçaabat’ımızdaki Spor Lisemizden yetişecek. Spor Lisemizin Akçaabat’ımıza kazandırılmasında desteklerini şehrimizden esirgemeyen Akçaabatlı hemşerimiz Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih’e, İbrahim Erdemoğlu’na, il ve ilçe başkanlarımıza, milletvekillerimize, bakanlarımıza ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şahsım ve şehrim adına teşekkür ediyor; şükranlarımı sunuyorum.” Dedi.

SPOR LİSESİ’NİN TEKNİK DETAYLARI 
Akçaabat Spor Lisesi Kompleksi; 4 katlı 16 derslikli lise, 2 katlı çok amaçlı spor salonu ve 5 katlı 144 kişilik öğrenci pansiyonu binasından oluşuyor.

Spor Lisesi’nde yüzme, su sporları, futbol, atletizm, güreş gibi branşlar yer alıyor. Tesis içerisinde okul binası, çok amaçlı salon, pansiyon mevcut. Spor Lisesine ait tesisler atletizm sahasının deniz tarafı bitişiğinde yer alırken Spor Lisesine ve Cumhuriyetle yaşıt Sebat Spora ait sahalar, okul binası ve Sebat Spor binasının deniz tarafında düzenlendi. Ayrıca Sebat Spor kulübüne ait tesis binası da Erdemoğlu Holding tarafından mevcut yerinde yeniden yapıldı.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor