ALKAN: KASADA PERSONEL MAAŞLARINI TAM ÖDEYECEK PARA DAHİ YOK

Başkan Alkan’dan belediyenin ekonomik durumu hakkında açıklama

GÜNDEM 12.04.2024 16:48:00 0
ALKAN: KASADA PERSONEL MAAŞLARINI TAM ÖDEYECEK PARA DAHİ YOK

Belediye Başkanı Reşit Alkan belediyenin içinde bulunduğu ekonomik durumu hakkında yazılı bir açıklama yaptı. Hali hazırda belediyenin kasasında personel maaşlarını tam ödeyecek paranın bulunmadığını dile getiren Alkan, kanuna uygun olarak gerekli tedbirleri almaya başladıklarını söyledi.

“ZORUNLU TEDBİRLER ALINACAK”

Önceki gün bayramlaşma töreninde Besni Belediyesinin kendi içindeki sorunları çözüme kavuşturacaklarını söyleyen Başkan Reşit Alkan yeni bir açıklama yayımladı. Bu kez belediyenin mali ve ekonomik durumu hakkında bilgiler veren Alkan, kanuna uygun olarak bir takım zorunlu tedbirler alacaklarını söyledi. 

Alkan açıklamasında şunları kaydetti; “8 Nisan Pazartesi günü gerçekleştirdiğimiz törenle görevi sizler adına devraldık. Belediyemizdeki ilk mesai günümüzde gördük ki Belediye’mizin kasasında personelin maaşını tam ödeyecek parası dahi bulunmamaktadır.

5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 49.maddesi uyarınca Belediye’nin yıllık personel giderlerinin gerçekleşen en son yıl bütçe gelirlerinin 213 sayılı Vergi Usul Kanunu’na göre belirlenecek yeniden değerleme katsayısı ile çarpımı sonucunda bulunacak miktarın%30’u; 696 sayılı KHK’ya istinaden yayımlanan Bakanlar Kurulu çerçevesinde belediye şirket personeli ile birlikte (memur, sözleşmeli personel, işçi, şirket çalışanı )%40’ı aşmaması gerekmektedir. Yasal mevzuat, Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile İçişleri Bakanlığımızın ilgili talimatları uyarınca kanuna uygun olarak zorunlu tedbirlerin alınması gerekmektedir” 

“BELEDİYE İFLASA SÜRÜKLENMİŞ”

Başkan Alkan şöyle devam etti; “Besni Belediyesi’ni personel maaşlarını dahi ödemekten aciz konuma düşüren anlayış ile ilgili işlemleri gerek idari gerek hukuki zeminde başlatacağız. Gereksiz tüm harcamalara son verecek, tüm kaynaklarımızı verimli kullanacak, mali disiplini sağlayacağız. Aksi takdirde teknik anlamda iflasa sürüklenmiş olan Belediyemizin hizmetlerini sürdürmesi olanaksızdır. Bu bağlamda Belediye’mize gelir getirecek tüm yatırım planlamalarımızla alakalı gerekli çalışmaları da bir an evvel hayata geçireceğiz. Belediye’mizin içerisinde bulunduğu ekonomik duruma ilişkin detaylı bilgiler "Şeffaf Belediyecilik" ilkemiz uyarınca ilerleyen günlerde kamuoyuyla paylaşılacaktır”

 


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor