Ara tatilde turistlerden tarihi yapılara yoğun ilgi

.

KÜLTÜR-SANAT 18.11.2023 17:51:00 0
Ara tatilde turistlerden tarihi yapılara yoğun ilgi

Ara tatili fırsata çeviren vatandaşlar Mardin’in Midyat ilçesindeki tarihi ve turistik yerleri gezerek tatilin keyfini çıkardı.

Vatandaşlar Midyat ilçesi Işıklar Mahallesinde bulunan tarihi Mor Barsavmo kilisesine yoğun ilgi göstererek ziyaret etti. Turistlerden Dilek Güney, "3 gündür Doğu gezisindeyim Mardin, Midyat, Şanlıurfa, Diyarbakır turu yapıyoruz arkadaşlarımla buraya geldiğimizden beri en çok keşfettiğim şey İstanbul’da tarih olduğunu düşünürdüm evet bir tarihi miras var. Yurt dışında İtalya Fransa’da bir çok ülkede tarih olduğunu düşünürdüm; işte çok iyi bakıldığına inanırdım, çok iyi korunduğuna inanırdım ama Midyat’a Mardin’e geldikten sonra fikrim tamamen değişti. Sokakları bütünlüğü tarihi kalıntıları, hem uygarlıklar açısından hem bugüne kadar gelmiş dinler açısından geçmişi açısından bütün uygarlıklara bence ev sahipliği yapan bir tarihi göbek olarak düşünüyorum. Geldiğim için çok mutluyum dokuyu hissetmek burada eski yaşantıları görmek merak etmek bir çok konuda fikir almak, görüş almak, geçmişi öğrenmek buradaki Süryani vatandaşlarımızın geçmişini öğrenmek, insanların tavırlarını davranışlarını neye göre şekillendiğini öğrenmek çok güzel iyi bir gezi oldu. Büyük bir doyum aldım, yine gelmek istiyorum’’ dedi. 
Süryani Dernek Başkanı Ayhan Gürkan, "Yazın çok yoğun bir turist akını vardı; son bir hafta okulların tatil olması ile beraber aynı düzeyde yoğun bir turist akını var. İnsanlar kiliseleri konuk evi Midyat’ın eski sokaklarını eski çarşısını dolaşmaya geliyorlar. Ve inanıyoruz ki biz elimizden geleni yapıyoruz, hizmet etmeye çalışıyoruz. Turistler yüzde yüz memnun ayrılıyorlar Midyat’tan’’ diye konuştu. 
 


Haber Kaynak : İHA

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor