Arabası 3 yıldan eski olanlar dikkat: yeni düzenleme geldi

Araç sahipleri için önemli bir duyuru geldi! TÜVTÜRK tarafından yapılan açıklamaya göre, 3 yaşından büyük araçlara yönelik yeni bir düzenleme başlatılıyor.

GÜNDEM 10.04.2024 23:35:00 0
Arabası 3 yıldan eski olanlar dikkat: yeni düzenleme geldi

Bu düzenleme ile araçların güvenliği ve çevreye duyarlılığına vurgu yapılırken, muayene sürelerinde yaşanan yoğunluğa çözüm aranıyor.

Araç muayenesinde yeni dönem

TÜVTÜRK istasyonlarından yapılan açıklamaya göre, 3 yaşından eski olan araç sahiplerinin muayene süreleri yaklaştıkça, randevu sisteminde yaşanan yoğunluğun önüne geçmek amacıyla yeni bir uygulama hayata geçiriliyor.

Seyyar istasyonlarla kolaylık sağlanıyor

TÜVTÜRK'ün hayata geçirdiği önemli bir diğer değişiklik ise mobil istasyonların devreye alınması oldu. Türkiye genelinde 77 şehirde faaliyet gösteren seyyar istasyonlar, araç sahiplerine muayene işlemlerini daha kolay ve hızlı bir şekilde yapabilme imkanı sunuyor. Araç sahiplerinin muayene süreçleri daha rahat bir şekilde tamamlanabilecek.

Gezici istasyon sayısı artıyor

TÜVTÜRK, muayene sürecinde yaşanan yoğunluğu azaltmak için yeni yılda gezici istasyon sayısını artırmayı planlıyor. Bu sayede, araç sahiplerine daha hızlı ve etkili hizmet sunulması hedefleniyor. Seyyar istasyonlarda binek otomobil, traktör ve motosiklet muayenelerinin yapılabildiği belirtilirken, hava destekli hidrolik fren sistemine sahip araçların muayenesinin sadece sabit istasyonlarda gerçekleştirilebileceği vurgulanıyor.

Emisyon ölçümü ve traktör muayeneleri

Egzoz gazı emisyon ölçümü ise sadece sabit ve yetkilendirilmiş seyyar istasyonlarda gerçekleştirilebilecekken, traktör muayenelerinin tüm seyyar ve sabit istasyonlarda gerçekleştirilebileceği ifade ediliyor. Bu yeni düzenlemelerle, araç muayene süreçlerinin daha verimli ve etkin hale getirilmesi amaçlanıyor.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor