Araç sahipleri sigorta fiyatlarının yüksekliğinden şikayetçi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı (TESK) Bendevi Palandöken, trafik sigortası ve Kara taşıtları sigortası (KASKO) bedellerinin yüksekliğine vurgu yaptı.

GÜNDEM 20.03.2024 21:25:00 0
Araç sahipleri sigorta fiyatlarının yüksekliğinden şikayetçi

ARAÇ SİGORTASI FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?

Çok sayıda kişinin sigorta yaptırmaktan kaçındığını da belirten Bendevi Palandöken, acentelerden ulaştırma sektöründe çalışan şoför esnafına özel indirim sağlamalarını istedi.

Zaman zaman sigorta şirketleri ile çok takıştıklarının da altını çizen Bendevi Palandöken, şöyle konuştu: "Sigorta şirketleriyle çok takışırız. Bu sigorta meselesini sizler de birinci ağızdan duyuyorsunuz, biliyorsunuz. İnsanlar sigorta yapmaktan imtina ediyor ama Allah göstermesin bir kaza olduğu zaman hele bizim ülkemiz gibi deprem sigortası başta olmak üzere, trafik, KASKO sigorta ücretleri çok yüksek.

Eskiden araba alınacak fiyata şimdi sigorta yapılıyor. Bu da esnafımıza ağır geliyor. Tabii talepler bize geliyor. Ben bildiğiniz üzere 415 mesleğin başkanıyım. Yani şoförün, kamyoncunun, taksicinin, demircinin, bakırcının, bakkalın, manavın, kasabın. Tarif etmeme gerek yok. Onların halini görüyorsunuz. Size çay getiren çay ocağı da dahil olmak üzere. Hepsini ben temsil ediyorum. Sizinle olan münasebetlerini de biliyorum. Çünkü aynı şikayetleri size de yapıyorlar. 'Ödeyemiyoruz', 'Yapmayın.' Dolayısıyla bizim buradaki iş birliğimiz esnaf sanatkarın genelde işinin kolaylaşması, sigortanın zamanında yaptırılmasıdır."

“5 ARAÇTAN BİRİ SİGORTASIZ”

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, Türkiye'nin deprem ülkesi olduğunu söyleyen Bendevi Palandöken, "Taksici esnafımızın kaskoyla ilgili problemleri, trafik sigortasının zorunluluğu var" dedi.

Bendevi Palandöken sözlerine şöyle devam etti: "Biliyorsunuz, Türkiye'de yaklaşık her 5 araçtan 1'nin sigortası yok. Yaptıramıyorlar, hem para hem de ihmalden kaynaklı. O gün de ne yapacağız, nasıl olacak, bu işi nasıl halledeceğiz diye kara kara düşünen insanlar... 81 ilden gelen acente sahipleri buradalar.

Bu acenteler, bulundukları şehirdeki Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik başkanlarıyla diyalog kurdurtmak suretiyle, en önemlisi kazan kazan modeliyle müşteri portföyünüzü yükseltirsiniz hem de onlara gerekli indirimleri sağlarsınız."


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor