Bakan'dan sıfır ve ikinci el araçlarla ilgili açıklamalar

Bakan'dan sıfır ve ikinci el araçlarla ilgili açıklamalar

GÜNDEM 24.12.2023 17:35:00 0
Bakan

Hem sıfır otomobil hem de ikinci el araba piyasası yüksek fiyatların etkisi altında kalmıştı. Ancak getirilen önlemler araba fiyatlarını aşağı çekti. Ticaret Bakanı Ömer Bolat canlı yayında yaptığı açıklamasında, “Anormal bir haksız ödeme vardı. İkinci el pazarı da sıfır araba fiyatlarının üzerindeydi. Yetkili satıcılar değil bireysel otomobil satışlarında bir kaos vardı. Bu kaos bitti” dedi. Maaş artışları öncesi ürünlere şimdiden yansıtılan zamlara da ceza yolda!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, CNN Türk'te yayınlanan Hakan Çelik'le haftasonu programında açıklamalarda bulundu.

Otomobil fiyatlarındaki fahiş fiyatlara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Bolat bulunurluk sorununun ortadan kalktığına dikkat çekerek, “İstiyorsunuz, gelirse alabilirseniz alıyorsunuz. Elinizdeki ikinci el aracı satmaya zorluyorlardı. Aksesuar satışını istedikleri rakamlarla mecbur tutuyorlardı. ‘Araba bulunur ama üste şu kadar para verirsiniz’ diye istek vardı. Anormal bir haksız ödeme vardı. İkinci el pazarı da sıfır araba fiyatlarının üzerindeydi. Yetkili satıcılar değil bireysel otomobil satışlarında bir kaos vardı. Bu kaos bitti. 6 ay 6 bin km kuralını motorsiklette de uyguladık. O da başladı.

Asgari ücret, emekli ve memur zammı öncesi ürünlere yapılan zamları da eleştiren Bakan Bolat, “Ücret artışını bahane edip bugünden zam yapma çabası haksız ticari eylemdir. Fahiş fiyat çabasıdır. Buna asla tevessül etmemeleri lazım. Biz denetimlerimizde bunlara dikkat edeceğiz. Ücretlerdeki artış oranı maliyetlerde aynı şekilde artmıyor. Maliyetlerin içinde daha düşük bir pay oluşturuyor. ‘Ücret yüzde 30 arttı hemen ben de yüzde 30 zam yapayım…’ Bu son derece haksız bir ticari eylem. Bu kesinlikle denetimlerde cezalandırılabilecek eylemlerdir. Bakanlık ve vatandaş takibini yapmalı. Fahiş fiyat kim yapıyorsa ondan alışveriş yapmamak lazım.


Anahtar Kelimeler: bakan araç fiyatları

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor