Başkan Alkan, “Besni Hayvancılık İhtisas OSB ve Seracılık OSB Projesinde İlk Adımı Attık”

Başkan Alkan, “Besni Hayvancılık İhtisas OSB ve Seracılık OSB Projesinde İlk Adımı Attık”

GÜNDEM 9.05.2024 11:45:00 0
Başkan Alkan, “Besni Hayvancılık İhtisas OSB ve Seracılık OSB Projesinde İlk Adımı Attık”

Besni Belediye Başkanı Reşit Alkan, seçim döneminde vaadinde bulunduğu Besni Hayvancılık İhtisas OSB projesi ve Seracılık OSB projeleri için, AK Parti Milletvekilleri Hüseyin Özhan ve İshak Şan’ın Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile görüşerek ilk adımın atıldığını belirtti.

Besni’ye büyük bir ekonomik gelir getirecek ve istihdama katkı sağlayacak olan Besni Hayvancılık İhtisas OSB projesini yapmak için emin adımlarla ilerleyen Başkan Alkan, Besni OSB Hayvancılık İhtisas projesi ve Seracılık OSB projesi için ilk girişimin yapıldığını belirtti.

Başkan Alkan yapmış olduğu açıklamada, “İlçemizi yeniden ayağa kaldırmak ve eski günlerinden daha ileri bir konuma getirmek üzere çalışmalarımıza başladık. Seçim döneminde ilçemizin sorunlarına vakıf olduğumuzu ve ilçemizi ekonomik anlamda daha güçlü bir konuma getirmek için projeler hazırlamış ve halkımızla paylaşmıştık. İlçemize ekonomik ve istihdam katkısı sağlayacak projelerimiz Besni Hayvancılık İhtisas OSB projesi ve Seracılık OSB projesi için AK Parti Adıyaman Milletvekillerimiz Sayın Hüseyin Özhan ve Sayın İshak Şan projelerimizin yapımına başlanılması için Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı ile görüştüler. Milletvekillerimiz, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı ile yapmış oldukları görüşme neticesinde Besni OSB Hayvancılık İhtisas projesi ve Seracılık OSB projelerimizle ilgili olarak gerekli talimatları Sayın Bakanımızın, bakanlık birimlerine ilettiğini söylediler.

50 MEGAWATLIK GES SANTRALİ KURULACAK

Ayrıca bu projelerimize ek olarak yenilenebilir enerji alanından daha fazla faydalanabilmek üzere 50 Megawatlık Güneş Enerjisi Santrali içinde uygun bölgede şuan teknik çalışmalarımızı yapıyoruz. Allah’ın izni ile projelerimizi aşama aşama hayata geçirerek, Besnimizi hak ettiği konuma getireceğiz.

Besni OSB Hayvancılık Projemiz hayata geçince, OSB ile alt sektörler kendiliğinden yatırım yapacak. ( Yem Sanayi, Sakatat), Hayvan Dışkısından Elektrik Üretimi, Sıvı Gübre Üretimi, Modern Kesimhane ve Bölgesel Hayvan Pazarı İle büyük tüccarların gelmesi sağlanacak. Bu alanda yaklaşık 1000 kişi istihdam edilecektir.

Seracılık OSB projemiz ile Tropik Meyveler ve Tıbbi İlaç Yapımına Uygun ve Bölge İhtiyacını Karşılayacak Sebze Seraları ile Sera İhtisas Alanı oluşturulacak. İnşallah bu girişimimizi neticelendirerek Besni’ye verdiğimiz sözümüzü tutmuş olacağız. Sayın milletvekillerimize ilçemizi kalkındırmak ve daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek üzere vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. ” dedi.


Haber Kaynak : Mehmet Gültekin-Muhabir

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor