BAŞKAN EMRE “HEDEFİMİZ DEPREME DİRENÇLİ BİR ŞEHİR KURMAK”

6 Şubat Depreminin 1.yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Besni Belediye Başkanı Eyyup Mehmet Emre, depreme dirençli bir şehir kurmak için tüm gayreti göstereceklerini ifade etti.

GÜNDEM 5.02.2024 21:34:00 0
BAŞKAN EMRE “HEDEFİMİZ DEPREME DİRENÇLİ BİR ŞEHİR KURMAK”

Başkanı Emre açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Bugün asrın felaketinin üzerinden 1 yıl geçmiş olacak. Bölgemizde dünya tarihinde görülmemiş önemli bir afeti hep beraber yaşadık. Birçok yakınımızı, arkadaşımızı, akrabamızı bu felakette maalesef üzülerek söylüyorum, kaybettik. Cenab-ı Allah kaybettiğimiz yakınlarımıza rahmet eylesin. Onlar bizim nazarımızda inancımızın gereği deprem şehididirler ve İnşallah ahirette şehadet rütbesi ile bizlere de şefaat ederler diye ümit etmekteyim.

Ölüm mutlak bir gerçek ve hepimizin karşısına çıkacak olan ani bir yakınlık bizlerde öleceğiz. Cenab-ı Allah ahrette hepimizi Peygamber efendimizin livâü'l-hamd sancağı altında toplananlardan eğlesin. Bu duygu ve düşüncelerimle sözlerime başlamak istiyorum.

6 Şubat saat 04:16’da meydana gelen asrın felaketinde ilçemizde bölgemizdeki bir çok vilayet gibi ciddi anlamda olumsuz etkilendi. Adıyaman, Kahramanmaraş, Malatya, Gaziantep ili ve ilçeleri, Hatay merkez ve ilçeleri olmak üzere 11 vilayet ve onlarca ilçede yerleşim noktasında meydana gelen bu deprem felaketi ülkemizde ciddi anlamda tesirler uyandırdı, ekonomik anlamda ve insan kaybı anlamında haddi zatından fazla olumsuz bir etkiyi bizlerin üzerinde oluşturdu.

Depremin hemen akabinde Besni özelinde şunları ifade etmek isterim. Gerek biz, gerek Kaymakamlık, gerekse hükümetimizin buraya görevlendirmiş olduğu Valilerimiz, Kaymakamlarımız ve çeşitli kurum amirlerimiz ile beraber depremin yaralarını ivedi bir şekilde sarabilmek için elimizden gelen gayreti gösterdik. Cenab-ı Allah’a hamdolsun, Besni özelinde şunları rahatlıkla ifade edebilirim. Depremden etkilenen bölgeler arasında en hızlı bir şekilde toparlanan yerleşim yeri Besni ilçemiz diyebilirim. Bunda özellikle vatandaşımızın ve yerel idarecilerimizin ciddi anlamda gayretini, buraya hükümetimiz tarafından gönderilen Valilerimiz, Kaymakamlarımız ve mülki idarecilerimizin üstün çalışmalarının bir neticesi olarak değerlendirmek isterim.

Deprem olduğu anda 04:16’da biz belediye binamızda bulunmaktaydık. Depreme sizler evlerinizde bizlerde belediye binamızda yakalandık. Depremden yaklaşık bir buçuk saat sonra dönemin Bakanı Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum bey, dönemin İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu bey ve dönemin Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank bey ile irtibata geçerek ilçemizdeki durumu onlara naklettik. Yaklaşık 5 saat sonra ilk yardımımız Cizre Kaymakamlığı tarafından ilçemize ulaştırıldı. Buradan eski Kaymakamımız Nazlı Demir hanımefendiye şükranlarımı sunuyorum. Sadece devletimiz değil, milletimizde elinden gelen tüm gayreti gösterdi. Özellikle Şanlıurfa Vilayetimizden ciddi anlamda yardım aldık. Buradan Şanlıurfa’da yaşayan hemşehrilerimize de şükranlarımı sunuyor, çok teşekkür ediyorum. Türkiye’nin dört bir tarafından deprem bölgesine ciddi yardımlar geldi ve toparlanma sürecini bu yardımlar sayesinde hızlı bir şekilde atlatmış olduk. Şuan 700 konteynerimizde ailelerimiz ikamet etmektedirler. Özellikle ağır hasarlı binalar ve acil yıkılması gereken binaların yıkım işlemlerini Kaymakamlığımız hızlı bir şekilde gerçekleştirdi. Mahkeme süreci devam eden binalarla ilgili olarak da mahkeme sürecinin neticesini hep beraber beklemekteyiz. Mahkeme sürecinin neticesinde yıkımı öngörülen binalarında yıkımı gerçekleştirilecek ve vatandaşlarımıza yeni evlerinde ikame etme fırsatını İnşallah hükümet olarak, Ak Parti olarak sağlamış olacağız.

Şuan Sugözü köyümüzün hemen üst tarafında Emlak Konut tarafından yapımı üstlenilen deprem konutlarımız hızlı bir şekilde ilerlemekte Cenab-ı Allah’ın izni ile seçimlerden hemen önce hak sahiplerine ilk etap evlerini teslim etmiş olacağız. 2024 yılının içerisinde de tüm hak sahiplerini yeni evlerine yerleştirerek ikametini sağlamış duruma geçeceğiz. Bununla beraber TOKİ’nin yapmış olduğu 500 sosyal konutta hızlı bir şekilde ilerlemekte 2024 yılının içerisinde Cenab-ı Allah’ın izni ile TOKİ 500 konut projesini de bitirilmesinin ardından buradaki hak sahiplerine de evlerini vermiş olacağız.

Üzüntümüz büyük, kayıplarımızdan dolayı ciddi anlamda müteessir durumdayız. Fakat hayat devam etmekte, acılarımızı kendimize ders çıkaracak şekilde nitelendirmemiz gerekiyor. Dirençli binalar, sağlam yapılar. Bundan Besni’de yapılması gereken özellikle imarla ilgili çalışılması gereken hususlar bunlar. Gerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, gerek belediye ekiplerimiz ile beraber bu anlamdaki gayretlerimizi ortaya koyuyoruz. Bundan sonrası için daha dirençli şehirler, kentsel dönüşümünü bitirmiş şehirler ve Besni’de yapısal anlamdaki sorunları çözmüş bir Besni sağlayabilmek için gayretimizi göstereceğiz.

Kaybetmiş olduğumuz tüm canlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Yaralı olan arkadaşlarımız oldu, yakınlarını kaybedenler oldu. Yakınlarını kaybeden arkadaşlarımıza bende dahil olmak üzere hepsine başsağlığı diliyorum. Acımız büyük unutulacak bir acı değil ama İnşallah bunlardan ders çıkararak geleceğe umut dolu yürekle bakmaktayız. Cenab-ı Allah’a hamdolsun hükümetimizin de desteği ile İnşallah Besni’yi imarı ve ihyası noktasında elimizden gelen tüm gayreti ortaya koymaktayız. Bundan sonrada İnşallah bu gayrete devam edeceğiz. Bu vesile ile bir daha böyle bir acıyı ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa Cenab-ı Allah’ın yaşatmaması temennisi ile hepinize saygı ve selamlarımı sunuyorum.”


Haber Kaynak : Murat Orhan-Muhabir
Anahtar Kelimeler: başkan emre belediye

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor