BEŞİKTAŞ İLKOKULU TÖRENLE AÇILDI

.

GÜNDEM 2.11.2023 14:00:00 0
BEŞİKTAŞ İLKOKULU TÖRENLE AÇILDI

Beşiktaş Spor Kulübü tarafından Besni’ye kazandırılan ilkokulun açılışı törenle yapıldı. Eskiköy’deki törene Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi de katıldı. Törende konuşan Başkan Çebi, kulüp olarak bundan sonra da desteklere devam edeceklerini söylerken Milli Eğitim Bakanı Tekin ise Adıyaman’daki derslik sayısının deprem öncesinden daha fazla sayıya ulaşacağını vurguladı.

BEŞİKTAŞ BAŞKANI ÇEBİ VE BAKAN TEKİN DE AÇILIŞA KATILDI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende ilk olarak konuşan Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi; “Beşiktaş olarak sadece bir spor kulübü değiliz. Biz, içerisinde duygular, geçmiş, hayat ve gelecekleri düşünen insanlarla kaynaşan bir toplumuz, bir kuruluşuz." dedi.

Millet ve kurumlar olarak depremle mücadele konusunda hazırlıklı olunması gerektiğini aktaran Çebi, şöyle konuştu; “Deprem sabahından itibaren kulübün çok çabuk bir şekilde başlattığı yardımlarla 255 tır bölgeye intikal ettirilmiştir. Özellikle bu bölgedeki dernek başkanlarımız ve dernek yönetim kurulu üyelerimiz, çok süratli bir şekilde hareket ettiler. Onun için onlara da buradan canı gönülden teşekkür ediyoruz. Çünkü onlar olmasaydı, çok süratli başaramayacaktık. Bir kampanya başlatıldı ve birçok yerde olduk. Bu 255 tırın haricinde birçok kampanyaya katıldık”

Ahmet Nur Çebi, okulun yapımına yurt içi ve yurt dışından birçok taraftar ve derneğin destek olduğunu ifade etti.

ÇEBİ: BEŞİKTAŞ HER YERDE OLMAYA DEVAM EDECEKTİR

Kampanyanın devam ettiğinin altını çizen Çebi, şunları kaydetti; “Allah nasip ederse, yolumuz açık olursa, bu bölgeye katkı vermeye devam edeceğiz. Beşiktaş olarak sadece bir spor kulübü değiliz. Biz, içerisinde duygular, geçmiş, hayat ve gelecekleri düşünen insanlarla kaynaşan bir toplumuz, bir kuruluşuz. Beşiktaşlı olmaktan ve bu kulübe başkanlık yapmış olmaktan son derece gurur ve onur duyuyorum. Özellikle buraya gelmiş ve görev yapmakta olan öğretmenlerimize bir çift lafım var. Bu gençlerin sağlığı sizlere emanet. Sonra bilgileri, eğitimleri ama bu bölgede yaşanan bu travmadan sonra öğretmenlerimize başka bir yük daha düşüyor. O da onların psikolojisini, kafalarını sağlıklı hale getirmek. Allah bir daha yaşatmasın. Beşiktaş her yerde olmaya devam edecektir."

ÖZHAN: DAHA PARLAK YARINLAR İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Çebi’nin ardından konuşan AK Parti Adıyaman Milletvekili Hüseyin Özhan ise; “Afet sonrası gerçekten sosyal sorumluluk projesi kapsamında hayırseverlerimiz de destekleriyle gerek Adıyaman’ımızda özellikle Besni’nin de altını çizmek istiyorum, çok önemli destekleriyle bu yaraları çok iyi bir şekilde sarmaya çalıştık. 

Milli eğitim anlamında derslik sayımızı giderek artırıyoruz. Gerek hükümetimizin gerekse hayırsever vatandaşlarımızın destekleriyle bu süreci atlatmaya çalışıyoruz. Hükümetimize bu bağlamda çok teşekkür ediyorum. Bugün burada aramızda bulunan Sayın bakanımızın gerek Ankara’da gerek Adıyaman’da bizlere kapılarını açmasından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. 

Okul aynı zamanda bilgi ve değerler kazandırmanın yanı sıra birlikte çalışmayı, dayanışmayı bize öğreten çok önemli bir eğitim bölümüdür. Beşiktaş Jimnastik Kulübünün de sosyal sorumluluk projeleri kapsamında ilçemize kattığı bu destekten dolayı şükranlarımı sunuyorum. Diğer güzide kulüplerimize de örnek olmasını diliyorum. Hep birlikte inşallah daha iyi bir eğitim ve daha parlak yarınlar için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

VAROL: MEMLEKETİMİZİ AYAĞA KALDIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Milletvekili Özhan’ın ardından konuşan Adıyaman Valisi Osman Varol ise; “Asrın felaketi dediğimiz birkaç kuşakta bir karşılaşılabilecek ilimizi, bölgemizi derinden sarsan, canlarımızı bizden alan, şehirlerimizi yıkan ve hepimizi derinden etkileyen Adıyaman özelinde 8 bin 387 insanımızı kaybettiğimiz bölgemizin birikimini, altyapısını ve psikolojisini ortadan kaldıran bu büyük afetin hemen ardından bir taraftan devletimizin tüm imkanlarıyla sahaya girmesi diğer taraftan vatandaşlarımızın hepsinin kendi imkanları ölçüsünde elinden geleni yapmasıyla geleceğe dönük her türlü çalışmayı yapmaya başladık. 

Bir taraftan vatandaşımız bu büyük dayanışmayı gösterirken diğer taraftan Sivil Toplum Kuruluşlarımız, kurum ve kuruluşlarımız bugün burada örneğini gördüğümüz gibi Spor Kulüplerimiz, toplumun tüm kesimi elinden gelen tüm gayreti gösterdi ve göstermeye devam ediyor. Bu destek devam ettiği sürece de bu yaraları çok daha hızlı bir şekilde sarmaya memleketimizi hızlı bir biçimde ayağa kaldırmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.  

ADIYAMAN’DA DERSLİK SAYISI DEPREMÖNCESİNDEN DAHA FAZLA OLACAK

Son olarak konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ise Adıyaman'da depremden önceki derslik sayısı 6 bin 248 iken, yapılacak okullarla 2024-2025 eğitim öğretim yılı başında derslik sayısının 6 bin 804 olacağını belirterek, "Yani mevcut deprem öncesi derslik sayımızdan daha yüksek bir derslik sayısıyla eğitim öğretim sürecini başlatmış olacağız." dedi.

Bakan Tekin, Beşiktaş İlkokulu'nun açılış töreninde yaptığı konuşmada, deprem bölgesinde yaraların sarılması için çalıştıklarını söyledi.

Bakan olarak atandıktan sonra ilk kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sürekli "bir ayaklarının deprem bölgesinde olması" yönünde kendilerine talimat verdiğini hatırlatan Tekin, "Sayın Cumhurbaşkanı'mız; 'Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın ihtiyacını gidermek bizim birinci hedefimiz olacak' demişti ve sürekli her kabinede gündemimiz deprem bölgesiyle başlıyor. Yaralar inanılmaz bir hızla sarılıyor. Bu vesileyle Sayın Cumhurbaşkanı'mıza dünyaya örnek gösterilecek bir biçimde yaraları sardığı ve hiçbir fedakarlıktan kaçınmadığı için teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi deprem zamanında da milletçe birlik olduklarını ifade eden Bakan Tekin, şöyle konuştu: Biz öyle bir devletiz ki en ücra köşesindeki vatandaşından en merkezi pozisyondaki görevlisine, siyasetçisine kadar çok şükür milli birlik anlayışı içerisinde her türlü fedakarlığı yaparak, birlikteliğini gösteriyor. En bariz örneklerinden biri geçen pazar günü 100. yılını kutladığımız Cumhuriyet'imiz. İmparatorlukların dağılma çağında emperyal ulusların ağzını açıp iştahla beklediği dağılma sürecinde Kurtuluş Savaşı'mızı yürüten başta Gazi Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşları olmak üzere Anadolu'nun en ücra köşesindeki herkes üstüne düşen vazifesini yaparak mücadelesini yürüttü. Dünyaya örnek bir mücadele, aslında benzeri bir mücadeleyi biz deprem sürecinde yürüttük. Deprem haberlerinin alınmasından itibaren herkes elini taşın altına koyacak işler yaptı”

TEKİN’DEN ERDEMOĞLU VE TÜM HAYIRSEVERLERE TEŞEKKÜR

Deprem sürecinde hayırseverlerin önemli katkılar sunduğunu aktaran Tekin, "Çok şükür bu süreçte de hayırseverlerimiz, eğitim öğretim imkanlarının yeniden hayata geçirilmesi açısından bize çok katkı sundular. Beşiktaş Kulübüne, başkanına ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Bütün hayırseverlerimize şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Adıyaman'ın depremden önceki derslik sayısından daha fazla bir derslik sayısına, daha fazla öğretmen sayısına ulaşması noktasında talimat aldıklarını anımsatan Tekin, şöyle devam etti; “Deprem sürecinde şu anda ihalesine çıkılmış veya çıkılması için teknik sorunların halledilmesini bekleyenler dahil toplam 123 okul ve 1511 derslik var. Bunların bütçe anlamında sadece inşa maliyeti için 4,5 milyar ayırdığımız tutar. Bunların dışında onarımını yaptıklarımız var. Deprem öncesi Adıyaman'da 860 okulumuz, 6 bin 248 dersliğimiz vardı. Deprem sonrası eğitim öğretim başladığında 5 bin civarında derslikle başladık yani 1000'in üzerinde dersliğimiz problemliydi. Bir kısmını onardık, bir kısmını yıktık. Adıyaman'da depremden önceki derslik sayımız 6 bin 248 iken, 2024-2025 eğitim öğretim yılı başlarken inşallah 6 bin 804 derslik olacak. Yani mevcut deprem öncesi derslik sayımızdan daha yüksek bir derslik sayısıyla eğitim öğretim sürecini başlatmış olacağız. Dolayıyla Sayın Cumhurbaşkanı'mızın sizlere verdiği söz, bizlere her daim hatırlattığı talimat doğrultusunda eğitim öğretim sürecimiz deprem öncesindekinden daha iyi koşullarda sağlanmış olacak."

Konuşmaların ardından Beşiktaş İlkokulunun açılışı gerçekleştirildi. Heyet açılışın ardından okul bahçesinde deprem şehitleri adına fidan dikimi yapıldı. 

Programın ardından Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin 13 Nisan 2006 tarihinde Mardin’in Ömerli İlçe Jandarma Asayiş Komando Bölük Komutanlığı emrinde vatani görevini yaparken PKK bölücü terör örgütü mensuplarıyla girdiği çatışmada şehit olan Jandarma Er İmam Tan’ın ailesini ziyaret ettikten sonra ilçeden ayrıldı.

Düzenlenen törene Bakan Tekin, Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi ve Adıyaman Valisi Osman Varol’un yanı sıra Besni Kaymakamı Çağlar Partal, Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Besni Belediye Başkanı E. Mehmet Emre, Merinos A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erdemoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, Adıyaman İl Jandarma Komutanı Albay Hikmet Uz, AK Parti Adıyaman Milletvekilleri, Siyasi Parti Başkanları, Belde Belediye Başkanları, STK Temsilcileri ve köy halkı katıldı. 


Anahtar Kelimeler: BEŞİKTAŞ İLKOKULU TÖRENLE AÇILDI

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor