BESNİ 6 ŞUBAT DEPREM MAĞDURLARI DAYANIŞMA DERNEĞİ KURULDU

Besni 6 Şubat Mağdurları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği resmen kuruldu. İlk ziyaretini Kaymakam Partal’a gerçekleştiren dernek, deprem felaketinde mağdur olan vatandaşlara maddi manevi destek olmayı ve yardımlaşmayı amaçlıyor.

GÜNDEM 23.03.2024 15:52:00 0
BESNİ 6 ŞUBAT DEPREM MAĞDURLARI  DAYANIŞMA DERNEĞİ KURULDU

HEM DESTEK OLACAK, HEM HAKLARINI ARAYACAKLAR

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan büyük deprem felaketiyle ortaya çıkan gerek maddi-manevi destek ihtiyacı gerekse de depremde yaşanan mağduriyetlerde vatandaşların haklarının kurumsal anlamda aranmasını amaç edinen Besni 6 Şubat Mağdurları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 7 kurucu üyesiyle kuruluşunu tamamladı. 

Derneğin kuruluş amacı hakkında bilgi veren başkan Tarık Önder; “Dernek, Bölgemizde yaşanan 6 Şubat Depreminin ardından yakınlarını kaybedenler ve depremden maddi manevi etkilenen vatandaşların normale dönmelerin için yardımlaşma ve dayanışma oluşturmak. 

Depremde hayatını kaybeden kişilerin yakınları içinde ihtiyacı olanlara maddi ve manevi destek sağlamak ve aynı zamanda deprem davalarının kurumsal bir şekilde takibini yapmak amacı ile depremde yakınlarını kaybeden vatandaşların haklarını hukuk önünde savunmak amacıyla kurulmuştur” dedi.

İLK ZİYARET KAYMAKAM PARTAL’A

Kuruluşunun ardından ilk ziyaretini de gerçekleştiren Dernek üyeleri İlçe Kaymakamı Çağlar Partal’ı makamında ziyaret etti. Sohbet havasında geçen ziyarette derneğin amaç ve gayeleri hakkında Kaymakam Partal’a bilgiler veren üyeler, özellikle deprem sürecinde Kaymakam Partal’a destekleri ve çalışmalarından ötürü teşekkür etti.

Kaymakam Partal ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken geçtiğimiz ay yıldönümünü yaşadığımız deprem felaketinde Besni’de çok acılar yaşandığını vurguladı. Deprem sonrası ortaya çıkan gerek maddi-manevi destek yapılmasının depremden etkilenen vatandaşlar açısından önemli olduğunu dile getiren Partal, kendilerinin de dernek için imkanlar ölçüsünde destek olacaklarını söyledi.

Dernek Kuruca üyeleri: Tarık Önder, Halil Yiğit, Hüseyin Güllü, Aysun Turan, Orhan Önder, Muhammed Eman, İbrahim Özmercan. 


Haber Kaynak : Murat Orhan-Muhabir

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor