Besni Belediyesi Alevilere verdiği sözü neden tutmuyor?

.

GÜNDEM 2.08.2023 11:25:00 0
Besni Belediyesi Alevilere  verdiği sözü neden tutmuyor?

Besni Alevi Kültür Derneği yönetim kurulu üyeleri gazetemizi ziyaret ederek yapılması planlanan ancak bir türlü sonuç alınamayan cemevi hakkında açıklamalarda bulundu. Dernek adına açıklama yapan dernek başkanı Ali Öpöztürkçeden, Besni Belediyesinin yaklaşık 3 yıldır Alevileri oyaladığını söyledi.

Besni Belediyesi yaklaşık 3 yıl önce Besni’ye Cemevi yapılması için arsa sözü vermiş, hayırsever hemşerimiz Ali Erdemoğlu ise arsa sorununun çözülmesi halinde Cemevini yapacaklarını dile getirmişti. Ancak aradan geçen zaman boyunca somut adım atılmaması Alevilerin tepkisine neden oldu. Besni Belediyesinin Cemevi yapılması için verdiği arsa sözünü 3 yıldır yerine getirmediğini söyleyen Besni Alevi Kültür Derneği Başkanı Ali Öpöztürkçeden, belediyenin kendilerini yıllardır oyaladığını ifade etti. 

Konuyla ilgili gazetemize konuşan Öpöztürkçeden; “Besni de eksik ve ihtiyaç olan cem evini yapmak için 2020 yılında kurmuş olduğumuz Besni Alevi Kültür Derneğimize, Belediye seçimlerinden önce Sayın Besni Belediye başkanımız E. Mehmet Emre ve o dönem milletvekili olan rahmetli Yakup Taş bize arsa konusunda söz verdiler. Bu söze güvenerek cem evinin inşaatını nasıl yapacağımızı araştırdık. Besni’mizin değerli iş adamı Sayın Ali Erdemoğlu ile görüşüp bize tahsis edileceğini söyledikleri arsayı gösterdik. Sayın Ali Erdemoğlu arsayı inceledikten sonra bizlere verdiği söz siz arsa konusunu çözün Cemevini anahtar teslim üstleneceğini söyledi. Peki, geldiğimiz nokta ne derneğimizin kuruluşundan beri Başkandan ve Encümen üyelerinden dinlemediğimiz yalan kalmadı. Önce hibe dediler tam iki yıl oyaladılar. Sonra diyanet üzeri size verelim dediler altı ay oyaladılar. En son kiralama yöntemini buldular, bu yöntemi de bir seneden beri yapamadılar yani hepsi yalan. Biz bu konuyu basına yansıttığımızda Sayın Başkanımız çıkıp canlı yayında bu konuyu çözeceklerini söylediler. Sonrası yine yalan. Bize gösterilen arsa park alanıydı. Dört beş ay uğraşıp imar değişikliği yaparak imara açıldı ve kiralamak için dilekçe verdiğimizde, Şartnamenin yazılması da bir sene sürdü. Baktık daha çok sürecek imar müdürünün yanında tam dört saat bekledikten sonra zorda olsa yazıldı. Şartname Encümen toplantısına gönderildi. Bir ayda toplantıyı bekledik. 10 Temmuz 2023’te sonucu öğrenmek için Belediyenin ek binasına gittiğimizde Encümen toplantısında olumsuz karar çıktığını söylediler. Nedeni ise bu arsada başka bir projenin yapılacağını beyan etiler. Tapusunu bizim uğraşıp çıkardığımız bu arsa, sadece cem evi yapmak için imar değişikliği yapıldı” dedi.

Başkan Öpöztürkçeden ayrıca Belediye Başkanı E. Mehmet Emre’nin yanıtlaması istemiyle şu soruları sordu; 

1-2000 metre arsayı alevi vatandaşlara çok mu gördünüz?

2-Secimlerden önce yapamayacağınız iş için neden söz verdiniz?

3-Alevi vatandaşların sadece ibadet için kullanacağı cem evi sizi neden bu kadar rahatsız ediyor?

4-Park alanı olarak gözüken arsayı cem evi yapılacak deyip imara açıp, sonra kimlere vereceksiniz veya hangi projeyi yapacaksınız?

5-Bizlere satmaya çalıştığınız arsaya başka alıcımı buldunuz?

6-Vergisini ödeyen askerliğini bedelsiz yapan ve gerektiğinde şehit olan, bu alevi vatandaşların haklarını nasıl ödeyeceksiniz?

7-Siz Sayın Cumhurbaşkanımızın verdiği sözü neden yerine getirmiyorsunuz?

8-Besni’de ölen bir alevi canın kendi inancına göre defin edilmesinin sizce ne gibi sakıncası var?

9-Siz sadece Sünni canların mı belediye başkanı mısınız?


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor