Besni Eğitim Vakfı Anıtkabir’i ziyaret etti

Besni Eğitim Vakfı Anıtkabir’i ziyaret etti

GÜNDEM 4.02.2024 20:49:00 0
Besni Eğitim Vakfı Anıtkabir’i ziyaret etti

Besni Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu ve üyeleri Anıtkabir’i ziyaret etti. Burada konuşan BEV Başkanı Şaban Çağıran; “olduğunuz Cumhuriyetimizin 100. yılını coşkuyla kutladığımız bu dönemde, ilkelerinize ve Laik Cumhuriyetimize sonsuza kadar sahip çıkacağımızı bilmenizi ister; Besnililer adına sevgi, minnet ve en içten saygılarımızı arz ederiz” dedi.

Anıtkabir ziyaretine BEV Yönetimi ile Ankara, İzmir, Adana, Uşak ve Besni dernek başkanları ve ÇADAP Adıyaman Dernek başkanı ile üyeleri katıldı.

Ata’nın huzuruna çelenk bırakan heyet daha sonrasında anı defterine vakıf yönetiminin duygu, düşünce ve özlemini yazdı. 

Daha sonrasında bir Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ithafen bir konuşma yapan BEV Başkanı Şaban Çağıran; “Besni Eğitim Vakfı Başkanı olarak ben, önceki başkanlarımız, üyelerimiz ve hemşerilerimizle birlikte huzurunuzda olmanın onur ve gururunu yaşıyoruz.

Bugün 100. yaşını dolduran Cumhuriyetimizin kurucusu ve milletimizin Başöğretmeni olarak eğitime verdiğiniz önem hepimizin malumudur. İlkelerinizin tamamına olduğu gibi, bir ülkenin kurtuluşunun ve aydınlığa çıkmasının yegane yolunun eğitimden geçtiği, en büyük savaşın ise cahilliğe karşı yapılan savaş olduğu düşüncenize de büyük saygı duyuyoruz. 

Eğitime ilişkin bu güzide fikirlerinizden aldığımız feyizle, genç Cumhuriyetimizin eğitim sisteminin yetiştirdiği, ilkelerinize sımsıkı bağlı aydın kişilerden oluşan, Besni’den yıllar önce ayrılmış ancak gönlü ve aklı hala Besni’de olan yaklaşık 60 kişiyle Besni Eğitim Vakfı’nı kurmuş ve bu yıl 25. yılını kutlamış bulunmaktayız.

Vakfımız, dünyada eğitimi “Bayram” olarak kutlayan tek topluluktur. Bu doğrultuda, her yıl Besni’mizde “Eğitim Bayramı” kutlaması yapmaktayız. Amacımız; eğitimde farkındalık yaratarak toplumun eğitim üzerine odaklanmasını sağlamak, gençlere örnek olmak, bu sayede aydınlık yarınlar yaratmaya katkı sağlamak, cumhuriyete ve laik ilkelerinize bağlı gelecek nesillere rehber olmaktır.

Ata’m, kurucusu olduğunuz Cumhuriyetimizin 100. yılını coşkuyla kutladığımız bu dönemde, ilkelerinize ve Laik Cumhuriyetimize sonsuza kadar sahip çıkacağımızı bilmenizi ister; Besnililer adına sevgi, minnet ve en içten saygılarımızı arz ederiz” dedi.


Anahtar Kelimeler: besni eğitim vakfı anıtkabir

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor