Besni Ülkü Ocakları eğitim desteğine devam ediyor

Besni Ülkü Ocakları Başkanı Alparslan Türkeri, gençleri eğitimlerine destek olmak için çalışmalarına devam ettiklerini dile getirdi.

GÜNDEM 22.01.2024 20:54:00 0
Besni Ülkü Ocakları eğitim desteğine devam ediyor

Başkan Türkeri açıklamasında şunları kaydetti; “Dünyanın en büyük ve teşkilatlı gençlik kuruluşu; Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı olarak gençlerimiz için bütün imkânlarımız ile çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Türk Töresine, kültürüne ve İslam’ın ahlak ve faziletine bağlı bir gençlik yetiştirmenin gayreti içerisindeyiz. Ülkü Ocakları olarak bu gayreti gösterirken gençlerimizin sadece kendisine ve ailesine değil, din, dil, ırk ayrımı gözetmeden bütün insanlığa zararsız bireyler olması, bununla da sınırlı kalmayıp bütün insanlığa faydalı işler yapacak yüksek ahlaka sahip bireyler olarak yetişmesi için gece gündüz demeden çalışıyoruz. 

Türk Milleti’nin teminatı kıymetli genç kardeşlerim!

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı siz genç kardeşlerimizi her türlü yabancı ve sapkın ideolojilerden, aidiyetsizlik duygusundan, zararlı alışkanlıklar ve bağımlılıklardan korumak için hayatınızın her anında, gerek maddi gerek manevi anlamda, eğitimde, işte, gurbette her zaman yanınızda olmaya devam edecektir. Vatanımızın 81 ilinde 922 ilçesinde gideceğiniz bütün ocaklarımızda kapımız sizlere her daim açık olacak, ocaklarımızda aynı kardeşlik samimiyet ve muhabbet ile karşılaşacaksınız ve yabancılık çekmeyeceksiniz. Gençliğimiz için eğitim başta olmak üzere, spor, sanat gibi bütün sosyal ve kültürel etkinlikler üzerine birçok projeye imza atarken; gençlerimizden hiçbir zaman beklenti içerisinde olmadık. Türk Gençliğinden tek bir isteğimiz vardır; Milli şuur bilincine sahip olup, Vatanına, bayrağına ve ezanına sahip çıkmasıdır. 

Kıymetli Besnililer Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı olarak genel başkanımız sayın Ahmet Yiğit Yıldırım beyefendinin öncülüğünde genel merkezimiz tarafından gençliğimiz için son dönemlerde bir çok önemli projeyi hayata geçirerek Türk Gençliğinin hizmetine sunduk. Gençlerimiz bu projelerden ücretsiz olarak faydalanmaktadır.

UOUZEM, BİLGİ AKINI, PERMAKÜLTÜR, ODAK2023, TÜRK BÜYÜKLERİ OKUMA SERİSİ, TERCİH ROBOTU, OCAKTABUL ve diğer faaliyetlerimiz dijital ortamda aktif olarak kullanılmaya devam ediyor. Ülkü Ocakları Uzaktan Eğitim Merkezinde, fiziki dershane ortamına ihtiyaç duymadan dijital dershane ortamında 200 binin üzerinde soru, 150 bin dakikanın üzerinde video süresi, Türkçe, Matematik, Kimya, İngilizce gibi tüm müfredata uygun 32 ders sayısı ve 17.394 konu tarama testi öğrencilerimize sunulmaktadır.

Türk Büyükleri Okuma Serisi’nde; Oğuz Kağan’dan Attila’ya, Hoca Ahmet Yesevi’den Fatih Sultan Mehmet’e, Tomris Hatun’dan Nene Hatun’a, Kürşad’dan Atatürk’e kadar birçok Türk büyüğünün destansı hikayelerini çocuklarımızla buluşturduk.

Başlattığımız Permakültür Sürdürülebilir Tarım Projemiz kapsamında çocuklar için “Mini Bahçem Yetiştirme Kiti” hazırladık.

Çocuklarımız, Mini Bahçem Yetiştirme Kiti sayesinde toprakla buluşup, sürdürülebilir bir gelecek için tarımla büyüyecek.

Sebze ve meyve yetiştirmeyi öğrenecekler.

ODAK2023; Yapay zeka içeren dikkat, odaklanma, anlayarak hızlı okuma ve göz kaslarını güçlendirme, kişinin okuma ve anlama becerilerini geliştiren dijital eğitim programı ile gençlerimizi buluşturduk.

Besni Ülkü Ocakları olarak ilçemizde bütün eğitim setlerimizi öğrencilerimize ulaştırmaya devam ediyoruz. Özellikle deprem bölgesi olmamız sebebiyle Türkiye’nin en büyük dijital eğitim platformu olan Uzaktan Eğitim Merkezi, ilçemiz için bulunmaz bir fırsattır. Şuana kadar Besni’ de 750 civarında öğrencimiz UZEM ile tanıştı. Kıymetli öğretmenler, anne ve babalar eğitim setlerimizi Ocağımızdan temin edebilirsiniz. Kıymetli anne ve babalar yine gençlerimiz için hazırladığımız diğer bir projemiz: Yarıyıl tatili süresince Ortaokul ve lise düzeyinde düzenleyeceğimiz Şehit Süleyman Özmen gelişim programı öğrencilerimizin kişisel gelişimlerine katkı sağlayacaktır.  Ayrıca, samimiyetle belirtmek isteriz ki;  malum olduğu üzere depremden sonra birçoğumuzun ikamet durumu ve yaşam alanı değişikliğe uğradı, geçici konteynerlerde kalan müsait ortam bulamayan ve önceki ders çalışma ortamlarından uzak düşen öğrenci kardeşlerimiz her zaman Besni Ülkü Ocaklarında seminer salonumuzda sıcak çay ile gürültüden uzak bir ortamda derslerine çalışabilirler.


Anahtar Kelimeler: ülkü ocak eğitim

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor