Besni'de "Dilimizin Zenginlikleri" Projesinin toplantısı yapıldı

.

EĞİTİM 29.11.2023 10:44:00 0
Besni

Milli Eğitim Bakanı  Yusuf Tekin tarafından 1 Kasım 2023 tarihinde tanıtımı yapılan "Dilimizin Zenginlikleri Projesi"nin Adıyaman'daki çalışmaları paylaşım toplantısı ile başladı.

Merinos Ali Erdemoğlu Fen Lisesi Toplantı Salonunda, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel başkanlığında yapılan toplantıya Şube Müdürü Fikret Ürey ve Mustafa Ocakcı ile okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerimizin müdürleri katıldı.

Toplantıda Mehmet Demirel tarafından okul müdürlerine; "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" Uygulama Kılavuzunda ve tüm kademeler için ayrı ayı hazırlanmış Eylem Planlarında belirtilen amaçlar, yapılacak faaliyetler ve hedefler konusunda önemli bilgilendirme ve paylaşımlarda bulunuldu.

Daha sonra projenin faaliyetlerini ve çalışmalarını planlayacak ve yürütecek il, ilçe ve okul yürütme komisyonlarının görevleri hakkında okul müdürlerimize ayrıntılı bilgiler verildi.

Mehmet Demirel müdürlere hitaben yaptığı değerlendirmede; Bakanlığın yürüttüğü "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında okullarda yapılacak, söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasının, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasının, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasının ve düşünce dünyasını geliştirmesinin amaçlandığını dile getirdi.

Demirel, "Sözlük Özgürlüktür" sloganıyla hayata geçirilen projenin etkinlikleri sayesinde öğrencilerin, Türk edebiyatının klasik metinlerini inceleyerek bu metinlerde yer alan yeni sözcüklerle tanışacaklarını, öğrendikleri yeni sözcüklerle ilgili öğretmenleri ile birlikte sözcük çalışmaları yapacaklarını belirtti. Proje kapsamında yapılacak sözlük okuma yarışmaları ile de özgün sözlük üretimi çalışmaları destekleneceğini vurguladı.

Bu sayede öğrencilerin, dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacağını, eserlerde geçen sözcüklerin çeşitli anlamlarını öğreneceğini; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını, söz varlığımızın içinde yeniden keşfedeceğini ifade etti.

Demirel ayrıca, Dilimizin Zenginlikleri Projesinde yürütülecek proje faaliyetlerine, tüm okulların yönetici, öğretmen ve öğrencilerin katılarak, gerekli ilgi ve özveriyi göstermelerini istedi.


Haber Kaynak : Mehmet Gültekin-Muhabir

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor