BESNİ’DE FAHİŞ KİRA FİYATLARI VATANDAŞIN BELİNİ BÜKÜYOR

6 Şubat günü meydana gelen asrın felaketinde depremi büyük ölçüde hisseden Besni’de ev sahiplerinin fırsatçı tutumuyla 7-8 bin TL’leri bulan fahiş kira fiyatları vatandaşları zor durumda bırakıyor.

GÜNDEM 15.08.2023 10:12:00 0
BESNİ’DE FAHİŞ KİRA FİYATLARI  VATANDAŞIN BELİNİ BÜKÜYOR

EV SAHİPLERİNİN FIRSATÇI TUTUMU VE FAHİŞ FİYATLAR 

Kahramanmaraş merkezli büyük deprem felaketiyle büyük yıkıma uğrayan Besni’de kiracı konumundaki binlerce vatandaş, ev sahiplerinin fırsatçı tutumu yüzünden zor günler geçiriyor. Depremde evlerini, ailelerini ve yakınlarını kaybeden vatandaşlar tekrardan hayata tutunmak ve bir yuva kurmak için hasarsız veya az hasarlı binalarda ev kiralayamaya başladı. Ancak bu kez de fahiş kira bedelleriyle karşılaşan vatandaşlar depremden önce bin ila 2 bin lira arasında olan kira fiyatlarının depremden sonra 7-8 bin bin lira civarlarına kadar çıktığını dile getirdi.

KİRA FİYATLARINA ÇÖZÜM BEKLİYORUZ

Bu fahiş fiyatlar karşısında devletin çözüm bulmasını istediklerini dile getiren vatandaşlar; “Büyük bir deprem felaketi yaşadık. Binlerce insanımızı kaybettik. Evsiz kaldık. Yeniden hayata tutunmak ve bir yuva kurmak için kiralık evler aramaya başladık. Ancak ev sahiplerinin fırsatçı tutumu bizleri zorluyor. Ufacık ilçemizde depremden önce bin ila 2 bin lira arasında olan kira fiyatları şimdilerde 7-8 bin TL seviyelerinde. Yani hiç mi vicdan yok, yaşadıklarımızdan hiç mi ders alınmadı. Bu fırsatçılık neden anlam veremiyoruz. Devletimizden bu fırsatçılara prim vermemesini ve önlem almasını istiyoruz” dediler.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor