Besni’de hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı

Besni İslami Dayanışma Platformu tarafından Filistin’de İsrail saldırıları sonucu hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

GÜNDEM 13.10.2023 15:56:00 0
Besni’de hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı

Merkez Hacı Reşit Camiinde Cuma namazı sonrası Besni İslami Dayanışma Platformu tarafından Filistin’de hayatını kaybedenler için basın açıklaması yapıldı.

Platform adına konuşan Murat Göğüş, İsrail’in Amerika ile birlikte devlet terörü işlediğini ifade etti.

Göğüş; “Çevresi mübarek kılınan Mescid-i Aksayı bağrında taşıyan, Peygamberimizin İsra yolculuğunun ilk durağı olan, Hz. Ömer'in, Selahaddin-i Eyyubi'nin, Yavuz Sultan Selim'in ve Sultan Abdülhamit Han'ın bizlere emaneti olan kutsal şehir Filistin, terör ve işgal devleti İsrail'in bombardımanı altında, dünyanın gözü önünde planlı bir şekilde haritadan siliniyor.

Yaşlı dünya çok barbarlıklar gördü. Ancak, 21. yüzyılın kendine özgü misket bombalı, fosfor bombalı, gaz bombalı saldırılarına, insanlığın çağ atladığı zamanlarda şahit oluyor.

İşgalci İsrail ve hamisi ABD Filistin'de mazlum insanlara karşı şiddet kullanmak suretiyle devlet terörü işlemektedirler. Sivil-asker ayrımı yapmadan yerleşim yerlerini imha etmekte, çocuk, kadın yaşlı, genç olmak üzere yüzlerce masum insanı katletmektedirler.

Biz Müslümanlar için Kudüs anadır, Kudüs yâr'dır, Kudüs namustur. Yüzyılı aşkın bir süredir namusumuza namahrem eli değmektedir. İki milyarı aşkın Müslümanlar olarak bu ayıp hem bu dünyada hem de ahirette bize yetecektir.

Özgür dünyanın sessizliğinde evleri başına yıkılan, milyonlarcası sürgün edilip 80 yıldır muhacirliğe mahkum edilen, kutsallarına sövülen, yaşlısına kadar darp edilip gençlerinin ömrü  zindanlarda heba edilen, kadınına el uzatılan bir milletin, özgürlüğü için mücadele etmesinden daha doğal ne olabilir.

Besnili Filistin sevdalıları olarak, her gün peyderpey katledilen, evleri başlarına yıkılan, Şehirleri bombalanan, Mescid-i Aksa'da ibadet yapmaları engellenen Mazlum Filistinli kardeşlerimizin, vatan ve namuslarını savunmak için başlattıkları haklı direnişlerini destekliyoruz.

Vicdan sahibi herkesi ABD ve İsrail aleyhine tavır almaya, zulümlerini haykırmaya ve Filistin halkı ile dayanışmaya çağırıyoruz. 

Bu onurlu direnişin, Yahudi severler tarafından yıpratılmasına, başka taraflara çekilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Zira her şey bittiğinde hatırlayacağımız şey; dostlarımızın sessizliği ve bu davaya ihaneti olacaktır” dedi.

Konuşmanın ardından hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılınarak Besni Müftüsü Mehmet Ünsal tarafından dualar edildi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor