BESNİ’DE RAHİM AĞZI KANSERİ İÇİN BİLGİLENDİRME SEMİNERLERİ DÜZENLENDİ

“1-31 Ocak Rahim Ağzı (Serviks) Kanseri Farkındalık Ayı” kapsamında Besni İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri bilgilendirme seminerleri düzenledi.

SAĞLIK 21.01.2024 18:17:00 0
BESNİ’DE RAHİM AĞZI KANSERİ İÇİN  BİLGİLENDİRME SEMİNERLERİ DÜZENLENDİ

Büyük ölçüde önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalık olmasına rağmen Serviks Kanseri, gelişmekte olan ülkelerde genellikle genç ve sosyoekonomik açıdan yoksun kadınları etkileyen önemli bir halk sağlığı sorunu olarak bilinmekte. Ocak Ayı, Serviks Kanseri Farkındalık Ayı olarak belirlenirken dünyanın birçok ülkesinde hastalığa dikkat çekmek üzere farkındalık etkinlikleri düzenleniyor. Türkiye’de de farkındalık etkinlikleri tüm illerde yapılırken, tarama programları tanıtılarak vatandaşlar bu konuda bilinçlendiriliyor.

Bu kapsamda Besni İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri de ay boyunca çeşitli bilgilendirme seminerleri düzenledi. İlçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Aile Destek Merkezi, Emniyet Müdürlüğü ve kadın voleybol takımını ziyaret ederek rahim ağzı kanseri hakkında bilgiler veren ekipler erken teşhisin önemine dikkat çekerek hastalığın erken büyük ölçüde tedavi edilebilir ve önlenebilir olduğunu vurguladı. 

Düzenlenen seminerlerde ekipler hastalığın belirtileri, korunma yolları ve tedavi süreci hakkında da bilgiler verdi. 

Verilen eğitimler ve rahim ağzı kanseri ile ilgili açıklamada bulunan İlçe Sağlık Müdürü Bengü Nehir Buğdaycı Yalçın ise; “Serviks Kanseri Dünya Sağlık Örgütü tarafından ’önlenebilen ölüm nedeni’ olarak tanımlanmaktadır. 30-65 yaş arası kadınların KETEM, Aile Sağlığı Merkezleri ve Toplum Sağlığı Merkezleri tarafından ücretsiz olarak yapılmakta olan tarama testini 5 yılda bir yaptırması önerilmektedir” şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler: kanser serviks seminer

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor