BESNİ’DE SALGIN PANİĞİ..!

.

GÜNDEM 31.08.2023 10:10:00 0
BESNİ’DE SALGIN PANİĞİ..!

Dün akşam saatlerinde Besni Devlet Hastanesi Acil Servisine yaklaşık 1.500 kişi kusma, ishal ve baş dönmesi şikayetleriyle başvurdu. Sosyal medya hesapları üzerinden yaşanan olayın içme suyundan kaynaklandığı iddia edilse de Besni Belediyesi ve Besni Kaymakamlığı içme suyu şebekelerinde herhangi bir sorun olmadığını bildirdi. Peki, içme suyundan değilse binlerce kişi Hastaneye neden akın etti?

HAFTALARDIR AYNI ŞİKAYETLER VAR

Son haftalarda Besni’de çok sayıda vatandaş özellikle akşam saatlerinde bulantı, kusma, ishal ve baş dönmesi şikayetleriyle Besni Devlet Hastanesine başvuruyor. Dün akşam ise bu sayıda bir patlama yaşanarak yaklaşık 1.500 kişi aynı şikayetlerle Acil Servise geldi. Acil serviste tedavileri tamamlanan vatandaşlar yazılan ilaçları almak içinse nöbetçi eczane önünde uzun kuyruklar oluşturdu. 

Olayın ardından gazetemize konuşan vatandaşlar; “Bu şikayetler haftalardır var aslında. Her gün peyderpey hastaneye geliniyor. Hastaneye gelenlerin çoğu bunun içme suyundan kaynaklandığını söylüyor. Ama yetkili ağızdan bu zamana kadar herhangi bir açıklama yapılmamıştı. Yetkililerimizden bu enfeksiyonların neden kaynaklandığı hakkında bir açıklama bekliyoruz. Öte yandan haftalardır devam eden bu salgına karşı akşamları tek bir nöbetçi eczanenin açık olması yetersiz kalıyor. Bu sayının da en az ikiye çıkarılmasını istiyoruz” dediler.

AÇIKLAMALAR TATMİN ETMEDİ

Yaşanan olayın ardından Besni Belediye Başkanı E. Mehmet Emre ve Besni Kaymakamı Çağlar Partal yazılı olarak bir açıklamada bulundu. Besni Belediyesinden yapılan açıklamada içme suyuyla alakalı herhangi bir sorun olmadığı vurgusu yapılarak; “Son zamanlarda ilçe devlet hastanemizde artan salgın şikayetlerinden ötürü içme suyumuz ile alakalı yapılan yorumlara cevaben İlçe Sağlık Müdürlüğümüz ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde içme suyumuz ile alakalı herhangi bir durumun olmadığını salgınla ilgili herhangi bir bağlantı veya bulaşma riski bulunmadığını açıklamak istiyorum.

İçme suyu tedariki, arıtma ve dağıtım süreçleri sıkı denetim altındadır ve hijyen standartlarına sıkı sıkıya uyulmaktadır. Siz kıymetli hemşerilerimin ve kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur” dedi.

Besni Kaymakamı Çağlar Partal ise; “Akşam saatlerinde bir yoğunluk oldu hastanede, durumu ciddiyet arz eden ya da hastaneye yatışı yapılan kimse yok. İlçe Sağlık Müdürlüğüm su testlerinde olağandışı bir durum yok. Hafif semptomlar var. Tüm doktorlar acilde görevdeler. Acil sağlık hizmetlerinde bir aksamamız yok” şeklinde ifade etti.

Bu açıklamaların ardından vatandaşlar ise salgının nedeninin net bir şekilde açıklanmasını, bu durumun halkı tedirgin ettiğini ve devam edip etmeyeceğinin bildirilmesini ifade ettiler.


Anahtar Kelimeler: BESNİ’ SALGIN PANİĞİ..!

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor