Besnili çiftçilere 360 bin adet fide dağıtıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan “Tarım Arazilerinin Etkinleştirilmesi Projesi” kapsamında Besni’de çiftçilere yüzde 75 hibeli 360 bin adet kavun ve karpuz fidesi dağıtıldı.

GÜNDEM 16.04.2024 18:16:00 0
Besnili çiftçilere 360 bin adet fide dağıtıldı

Proje kapsamında Besni’de 115 çiftçiye yüzde 75 hibe ile fide desteği verilirken bu yıl ilçede 665 dekar alanda kavun ve karpuz dikiminin yapılacağı öğrenildi. 

Çiftçilere fide dağıtımları için Besni Tarım ve Kredi Kooperatifi bahçesinde düzenlenen törende konuşan Adıyaman Tarım ve Orman Müdürü Nurettin Kıyas, projenin Tarım ve Orman Bakanlığınca finanse edildiğini bildirdi. 4 milyon TL olan proje bedelinin %75’inin bakanlıkça karşılandığını aktaran Kıyas toplamda 115 çiftçiye 360 bin adet fide dağıtımının yapılacağını belirtti.

Daha sonra konuşan Belediye Başkanı Reşit Alkan ise; “İnşallah bu fideler sizlere bol bereketli kazançlar getirir, güzel kazançlar yaparsınız, hep birlikte bizde bunun meyvelerini yeriz. Tarım Bakanlığımıza buradan teşekkür ediyoruz. Başta valimiz olmak üzere bu işi takip eden ve destek sağlayan Tarım İl Müdürümüz, İlçe Müdürümüz ve Kaymakamımıza teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun. İnşallah bol bereketli günlerde bunların tekrarını yaşayarak ilçemizde devamının gelmesini temenni ederek bütün çiftçilerimize hayırlı olsun diyorum” şeklinde konuştu. 

Törene katılan Adıyaman Valisi Osman Varol ise ziraat ve tarım alanında hem devlet hem de yerel yönetim eliyle birçok çalışma yapıldığını söyledi. Şehrin ve bölgenin gelişmesinde tarımın lokomotif görevi gördüğünü dile getiren Vali Varol bu alanda çalışmaların sürdüğünü kaydetti. 

Dünyada yaşanan gelişmeler, pandemi ve iklim değişikliği nedeniyle tarımsal üretimin zorunlu bir hal aldığını hatırlatan Varol; “Bu kapsamdaki potansiyelimizi değerlendirmemiz için bize büyük görevler düşüyor. Bugünün dünya koşullarında özellikle tarımsal üretim yapanlara destek olmamız gerekiyor. Bugün buradaki fide dağıtımı da biraz önce söylediğim destek kollarından bir tanesi. Tarım bakanlığımızın doğrudan destekleri var. Yüzde 75 hibe desteğiyle yaklaşık 665 dekar alanda kavun ve karpuz yetiştiriciliği yapılacak ve vatandaşlarımız inşallah bunun sayesinde güzel bir kazanç elde edecek” diye konuştu. 

Vali Varol desteklerin süreceğini işaret ederek desteklerin tamamından istifade edilmesi gerektiğini vurguladı. 

Varol konuşmasını şöyle tamamladı; “Biz bugün köyünde kalıp tarımsal üretimi sürdürmek isteyen herkesin önüne kırmızı halı sermemiz gerekiyor. Devletimizin farklı kanallardan bu destekleri artırarak sürdüreceğini, özel idaremizin olanaklarını daha fazla bu alana ayırmaya çalışacağını sizlere buradan söylemiş bulunayım”

Yapılan konuşmaların ardından çiftçilere fidelerin dağıtımları gerçekleştirildi. Törene Adıyaman Valisi Osman Varol ile Tarım ve Orman İl Müdürü Nurettin Kıyas’ın yanı sıra Besni Kaymakamı Çağlar Partal, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, Belediye Başkanı Reşit Alkan, AK Parti İlçe Başkanı Murat Güner, kurum ve daire amirleri, STK Temsilcileri ile çiftçiler katıldı.


Haber Kaynak : Mehmet Gültekin-Muhabir

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor