BESNi’NiN SORUNLARI MASAYA YATIRILDI

.

GÜNDEM 9.10.2023 16:03:00 0
BESNi’NiN SORUNLARI  MASAYA YATIRILDI

25. Besni Eğitim Bayramı etkinlikleri içerisinde yer alan Besni’nin kalkınması için yapılması gerekenler başlıklı çalıştayda sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatırılırken çalıştay sonunda konuşan BEV Başkanı Şaban Çağıran buradan çıkan sorun ve çözüm önerilerinin üzerinde çalışılacağını dile getirdi.

HERŞEYİ ERDEMOĞLU AİLESİNDEN BEKLEMEK YANLIŞ

Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen çalıştaya Besni Kaymakamı Çağlar Partal, Belediye Başkanı E. Mehmet Emre, Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, Merinos A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erdemoğlu, Prof. Dr. Sait Bilgiç, Prof. Dr. Mustafa Gündüz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel, oda başkanları, STK Temsilcileri, kurum ve daire amirleri ile vatandaşlar katıldı.
İki bölüm şeklinde gerçekleşen çalıştayın birinci bölümünde Besni’nin sorunları görüşüldü. Söz alarak sorunları dile getiren vatandaşlar çoğunlukla gazetemizin bir önceki sayısında manşetten yer verdiğimiz sorunlara değindi. Yol sorunları, tarım, turizm ve sanayi alanındaki eksiklikler, OSB’deki eksikler, eğitim noktasındaki eksiklikler ile daha birçok konudaki sorunlar çalıştayda tek tek not edildi. Kimi vatandaşlar ise Besni’de sadece elini taşın altına koyanın Erdemoğlu Ailesi olduğunu belirterek her şeyi onlardan beklemenin yanlış olduğunu tüm Besni olarak sorunların çözümü için el ele verilmesi gerektiğini ifade etti.

KÜFENİN BİR TARAFINI ERDEMOĞLU DOLDURUYOR DİĞER TARAFI BOŞ

İkinci bölümde ise çalıştaya konuşmacı olarak katılanlar çözüm önerileri hakkında konuştu. Özellikle üretilen ürünlerin Kooperatifçilik çatısı altında pazarlanması vurgulanırken bu konuda çalışmaların yürütülmesi kararlaştırıldı. Yine İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel, tarım, turizm, sanayi ve eğitim alanındaki çözüm önerilerini dile getirdi. Prof. Dr. Sait Bilgiç ve Mustafa Gündüz de söz alarak birinci bölümde iletilen sorunlara ilişkin çözüm önerilerini sıraladı. Gazetemiz Başyazarı Hasan Emre ise küfe örneği vererek Besni için küfenin bir tarafını Erdemoğlu Ailesinin doldurduğunu ancak diğer tarafı için Besnililerin elini taşın altına koymadığını söyledi. Bu konuda herkese görevler düştüğünü dile getiren Emre, yekvücut olarak sorunlar üzerine çalışılması gerektiğini aktardı.

BESNİ ARMUT PİŞ, AĞZIMA DÜŞ MANTIĞIYLA HAREKET EDİYOR

Son olarak konuşan Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu ise; “Biz Besni’ye elimizden geldiği kadar, babamızdan öğrendiğimiz kadar sahip çıkmaya çalışıyoruz. Bundan sonrada sahip çıkacağız. Bizim başarımızın temel sebebi, biz kendi göbeğimizi kendimiz kestik. Biz hiçbir kuruma, hiçbir siyasi partiye hatta şuana kadar hiçbir devletten, hiçbir belediyeden hiçbir iş yapmadık. Bilmeyenler için söylemek istiyorum, babamızın bize nasihatidir; ‘siyasetten uzak duracaksınız’ dedi ve siyaset bizim için yasaktır. Hiçbir zaman hiçbir siyasi partiden veya devlet kurumundan kendi tarlamıza nokta kadar bir şey taşımadık. Ama biraz önce arkadaşlarımız da söylediler, burada herkes kolayına kaçıyor. Ben şimdi bu çalıştayı ilk başta Şaban Beyle tartışırken Besni ne yapmalı da kimseden minnet etmeden kendi göbeğini kendi kesmeli. Kendi çalışmalı, kendi üretmeli, kendi kazanmalı ve kendi harcamalı. Onun için çalıştayın özü buydu. Ancak gördüm ki siyasilerin, belediyelerin veya devletin yapacağı şeyler bizim kolaycı mantığımızdan kaynaklanıyor. Bakınız, biz buradaki fabrikamıza Besnili merkezden hemşerilerimiz geldiği zaman çoğunluğu çalışmadı. Şuanda çalışanların çoğu da köyden gelenler. Şimdi çalışmadan, üretmeden, yorulmadan diye başlayan yüce Atatürk’ün sözünü Besni, armut piş, ağzıma düş mantığıyla hareket ediyor. Onun için biz ne yaptık sorusunu sormamız lazım. Oturup şikayet eden olmamalıyız. Şikayet eden adam aciz adamdır” dedi.

İLK DÜĞMEYİ DOĞRU İLİKLEMEMİZ LAZIM

Erdemoğlu şöyle devam etti; “Ben şimdi bu konuşmalardan sonra hiçbir toplantının boşa gitmesi veya kulak ardı edilmesi taraftarı olmadım. Biraz önce kooperatifçilikle ilgili konuşmaları can kulağıyla dinledim. O zaman biz Besni olarak üretmeye köyden başlayacağız. Bundan sonraki süreçte sırf bu konuyla alakalı özellikle üzüm, fıstık ve badem konusunda toplantılar düzenleyerek bu konu üzerinde çalışmalıyız. Çünkü bu ürünlerin üreticiden nihai tüketiciye ulaşana kadar bütün değerlerinin Besni’de kalması lazım. 
İkinci aşamada ise hayvancılığı güçlendirmemiz lazım. Bu çalışmayı bazı köylere yayarak ve onlardan da elde edilen sütleri her gün alarak bunları da yine ambalajlayıp tüketiciye buradan satmamız lazım. Bunu da yine kooperatif aracılığıyla yapabiliriz. Bu konularda biz de elimizden ne geliyorsa ama doğru yönetim olmak kaydıyla bunları yapmaya hazırız çünkü Besni’nin kalkınmasını kendi kalkınmamızla eş değer bekliyoruz. Onun için ilk düğmeyi yanlış iliklersek gerisi de yanlış olur o yüzden ilk düğmeyi doğru iliklememiz gerekiyor. Böyle yaparsak arkasının çok doğru olacağına inanıyorum”


Anahtar Kelimeler: BESNi’ SORUNLARI MASAYA YATIRILDI

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor