Çermik Kuyu Mahallesi’nde içme suyu sorunu çözüme kavuştu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Çermik Kaymakamlığı ve Çermik Belediyesi ortaklığıyla yürütülen projeyle Kuyu Mahallesi’nin içme suyu sorunu çözüme kavuştu.

BÖLGE HABERLERİ 27.11.2023 15:23:00 0
Çermik Kuyu Mahallesi’nde içme suyu sorunu çözüme kavuştu

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, kırsal mahallelerde vatandaşlara 24 saat kesintisiz, kaliteli ve çeşmeden içilebilir içme suyu ulaştırmak için projeler yürütüyor.

Kırsal mahallelerde kuraklığın etkisini azaltmak amacıyla projeler geliştiren DİSKİ Genel Müdürlüğü, Çermik ilçesine bağlı Kuyu Mahallesi’nde yaz mevsiminde azalan içme suyu sorununu çözüme kavuşturmak için harekete geçti. Çüngüş ilçesi Sağtepe Mahallesine bağlı Bahçe mezrasında bulunan kaynak suyundan Kuyu Mahallesi’nin de yararlanması için DİSKİ ekipleri çalışmalarını tamamladı.

Proje çerçevesinde 12 bin 100 metre içme suyu borusu döşeyen ekipler, kaynak suyunu Kuyu Mahallesine ulaştırmış oldu. Bu sayede mahallede içme suyu sorunu çözüme kavuştu. Çermik Kaymakamı Vahit Yılmaz, Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu ve DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, mahalleli ile bir araya gelerek projenin hayırlı olmasını diledi. 
 


Haber Kaynak : İHA

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor