CHP Genel Başkanı Özgür Özel: "Acınız acımız, tasanız tasamızdır"

Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde eczaneler bölgesinde vatandaşlarla bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, "Acınız acımız, tasanız tasamızdır" dedi.

BÖLGE HABERLERİ 6.02.2024 16:56:00 0
CHP Genel Başkanı Özgür Özel:

Gaziantep’te bulunan Özel, İslahiye’deki deprem şehitliğini ziyaretinin ardından kentte depremin en büyük yıkıma neden olduğu Nurdağı ilçesine geldi. Burada partisinin ilçe başkanlığını ziyaret eden Özel, ardından eczaneler bölgesinde kurulan platformdan vatandaşlara hitap etti.

Özel, normal bir zamanda olsa bu kürsüden siyaset yapabileceğini belirterek, “Konuşulması gereken önemli hususlar var. Ama bugün siyaset günü değil, bugün acıları paylaşma günüdür. Geçen yıl bugün Cumhuriyet tarihinin en büyük felaketini yaşadık. Büyük kayıplar verildi, 11 ili etkiledi. 5 ilde çok önemli kayıplar verildi. Gaziantep’te Nurdağı’nda çok ciddi kayıplar oldu. Hem İslahiye’de hem Nurdağı’nda çok büyük acılara tanıklık ettik. O gün hayatını kaybeden herkese Allah’tan rahmet acılı ailelere başsağlığı diliyorum. Bir yıl oldu maalesef sorunlar çözülmedi. Verilen söz bir yıl sonra herkes evine girecekti. Bugün 100 kişiden 2,5 kişi evlerine kavuştu. Bunun biran önce giderilmesini ümit ediyoruz. Bu yıl sonunda rakam yüzde 10’a varacak” şeklinde konuştu.

“Kimseyi ayırmak bizim işimiz değil”

Vatandaşların mutlaka kalıcı konutlara kavuşturulması gerektiğinin altını çizen Özel, “Bu konuda gayret ediyoruz. Bir yandan siyaset bir şantaja tanıklık etti. Ülkenin Cumhurbaşkanı, Hataylıların gözünün içine baka baka, ‘İktidardan değilseniz hizmet gelmez, geldi mi gelmedi, oyu bize verin ki gelsin” dedi. Burada da konutlar bitmedi. Nurdağı’nın, İslahiye’nin, Adıyaman’ın, Kahramanmaraş’ın durumu ortada. Ama Hatay’a gidip, ‘belediye bizden olsaydı böyle olmazdı” diyebiliyorlar. Bunun insaflı bir tarafı yok. Biz kimseyi oy verdiği partiyi inancına, mezhebine, doğduğu yere göre ayırmadan kamu hizmetinin verilmesi gerektiğini savunmalıyız. Bugün kimse tehdit ve şantajla oy kullanmaz. Kullanmayın da zaten. Bizim şuna verin, buna verin diyeceğimiz yok. Ama bizim pırlanta gibi adaylarımız var. O adaylarımıza bir tek sözümüz var. Seçilirseniz insan ayırmayın. Mezhep ayırmayın, parti ayırmayın. Belediye başkanı olduğunuz gün partinin rozetini çıkarın, ya belediye rozeti takın, ya Türk bayrağı takın. Çünkü bizi Türk bayrağı birleştirir. Asla ve asla partisine göre bakıp da kimseyi ayırmak bizim işimiz değil. Bunun böyle yapılmaması gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

“Acınız acımızdır”

Bulunduğu koltuğun diğer parti genel başkanlarının koltuğundan farklı olduğuna değinen Özel, “Bu baba evinin tapusu Özgür Özel’de değil, bizim evin tapusu hepinizin atası Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e kayıtlıdır. Ondan ev sizin evinizdir. Bu ev sizin eviniz, atanızın evi. Başınız sıkıldı mı parti ayırmadan sizin işinize koşarlar. Acınız acımız, tasanız tasamızdır" diye konuştu. Özel, daha sonra konteyner kentte kurulan 6 eczaneyi ziyaret edip, hem esnafla hem de vatandaşlar sohbet etti.


Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: özgürözel chp deprem gaziantep

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor